MM ČR Supermoto Písek 10.6.2007

Třetí závod seriálu supermota se jel na trati v Písku Hradišti. Pořadatelé přebudovali terénní část tratě a tak ve spojení s novým asfaltem z loňska, se trať skoro z poloviny změnila. V terénu přibyli dva nové skoky a trať se tak stala techničtější. Zároveň se pořadatelům podařilo na okruh nalákat opravdu hodně diváků. A ti měli rozhodně co sledovat.

Startovní pole bylo sice oslabené o jezdce, kteří odjeli do Německa, ale o to byli závody zajímavější. A kdo že tedy v Písku nebyl ? Kompletní špička mistrovských tříd Prestige a 450 ve složení Vorlíček, Boček a Kvasnička. Nutno podotknout, že za této termínové kolizi se nedalo zabránit, protože nový promotér německého mistrovství zveřejnil svůj kalendář skoro čtvrt roku po českém a nebral ohledy na sousední šampionáty. Zároveň samozřejmě nedorazili stálí němečtí účastníci kategorie Open. V součtu s jezdci, kteří jsou zraněni (Radim Vavřík – operace ramene – pravděpodobně nebude do konce sezony, Filip Mucha – zlomená klíční kost, Jiří Matějec – operace ruky) a kteří mají technické problémy (Jan Vodochodský – odjel v sobotu pro poruchu převodovky) ubylo skoro dvacet jezdců oproti závodu v České Lípě.
A jak tedy probíhali závody ? Ve vloženém závodě Mitas Free Cup dominovali jako obvykle mladí v čele s Tomášem Trávníčkem. Ten byl celou dobu pronásledován Milanem Sitnianským jr., oba však nově byli bodováni v podkategorii Mitas Free Cup Junior a tak třetí Vladimír Potužák, starý matador, vystoupil na stupínek nejvyšší, následován Zdeňkem Kuchařem a Miroslavem Auerem.
Jak již bylo řečeno jeden z předních jezdců třídy Čtyřkolky B&B elektro Jirka Matějec je zraněn a tak se obě rozjížďky točili kolem Tamáse Bödeho, Petra Balíka a Jindry Petlacha. První rozjížďka byla od prvních metrů rozdána a vedení po celou dobu nepustil Petr Balík, následován vzápětí Tamásem Bödem a s uctivé vzdálenosti vše sledoval Jindra Petlach. Druhá rozjížďka vypadala zpočátku shodně, v druhé půli však nejdříve Petlach předjel Bödeho, který měl technický problém a v posledním kole se mu pak podařilo předjet i Petra Balíka a tak v celkovém výsledku obsadil první příčku. Za sebou tak nechal Petra Balíka a třetí zůstal Tamás Böde.
V nejnaplněnější kategorii Open Koelner Group nastoupilo na start 21 jezdců. Zásadně se od všech ostatních odlišoval Pavel Kajgr na tzv. velkých kolech. Pavel jezdí na motokrosové motorce s koly o velikostech 19 a 21 palců na které obouvá gumy Mitas Supermoto. A protože v kategorii Mitas Free Cup, vítězil až s příliš velkým náskokem, rozhodl se startovat mezi klasickými motardy. Kupodivu i zde nasadil laťku hodně vysoko a první rozjížďku vyhrál stylem start – cíl, za ním pak po celou dobu kroužila v jednom houfu trojice Solík, Blaha a Střelka. V druhé rozjížďce Kajgr dojel až čtvrtý, ale i tak celkově zvítězil. Druhou rozjížďku vyhrál Jiří Blaha, celkově třetí a dvakrát druhým místem si i celkově druhé místo zajistil Michal Solík.
Jako poslední nastoupili na start jezdci sloučených tříd Prestige a 450. Jak již bylo zmíněno vedoucí jezdci této třídy odjeli do Německa. A tak se o stupně vítězů pral Jiří Lovětínský, Petr Pinc jr. a David Brabec. Do bojů pak ve třídě Prestige zasáhl ještě Marek Jahoda. A tak zatímco první rozjížďku vyhrál Jiří Lovětínský následován Petrem Pincem a Davidem Brabcem ve druhé se Petrovi Pincovi podařilo Jirku Lovětínského předjet a zvítězit. Získal tak nejvyšší příčku v obou třídách následován v Prestige Davidem Brabcem a Markem Jahodou a ve „čtyřistapadesátkách“ Jirkou Lovětínským a Davidem Brabcem.
Celý seriál ve třídě Prestige vede nadále Petr Vorlíček (100bodů), druhý pak je Marek Jahoda (98bodů) a třetí David Brabec (90bodů). Jiří Boček se propadl na 8.příčku (62bodů) a Jan Kvasnička s 58 body na 9.místo. Ve třídě 450 se vedení ujal Jiří Lovětínský (115 bodů), Petr Vorlíček sestoupil na druhé místo (100bodů) a třetí Marek Jahoda (97bodů). Boček je s 62body na 10.místě. V kategorii Open Koelner Group průběžně vede Michal Solík (133bodů), druhý je Jiří Blaha (125bodů) a třetí pak Pavel Kajgr (115bodů). Ve Čtyřkolkách B&B elektro je na čele Tamás Böde (145bodů) za ním pak Jindřich Petlach (109bodů) a Petr Balík (104bodů). Sérii vložených závodů Mitas Free Cup vede Zdeněk Kuchař (109bodů), druhý je Miroslav Auer (108bodů) a třetí Petr Záruba (80boůd), který již od Písku nastupuje v kategorii Open Koelner Group. V sérii Juniorů vede bez zaváhání Tomáš Trávníček (150bodů) za ním pak je Milan Sitnianský jr. (132bodů).
Další závod seriálu je až za skoro dva měsíce v České Lípě 5.8.2007. Kompletní výsledky naleznete na www.supermoto.cz

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist