O víkendu přivítá Sosnová MS MOGUL Supermoto

Už o následujícím víkendu 14. a 15.června se bude v Sosnové u České Lípy závodit při FIM MOGUL MS Supermoto v Global Assistance Racing Aréně. Ti nejlepší motardisté světa zamíří na sever Čech, aby změřili své síly na sosnovském autodromu.

Tam se během roku odehrávají převážně automobilové závody všeho druhu. Proměnou z toho důvodu prošla i trať, kde se využívá jednak asfaltové části okruhu, kde obvykle závodí motokáry a automobily, ale připravit se musela i speciální offroadová trať, kde nechybí osm atraktivních skoků.

Celková délka jednoho okruhu měří 1476 metrů, z čehož 325 metrů patří offroadové části. Díky tribunám v Sosnové má divák prakticky neustále v zorném poli všechny závodníky a o dramatickou podívanou tak není nouze.
Pořadatelé na víkendový závod FIM MS MOGUL Supermoto očekávají velmi slušnou diváckou účast a pro diváky je už nyní připraveno kompletní zázemí autodromu čítající kromě jiného kompletně klimatizované prostory restaurace, stánky s občerstvením a například i s čerstvým mojitem. Vaše děti se vyřádí na dětských atrakcích a pro vás bude v areálu k dispozici promo kamion PSI s vybavením pro motorkáře.

Právě pro návštěvníky závodu, kteří dorazí na motorce, je připraveno velké množství akcí, které jim zpříjemní pobyt, jako například vyhrazené parkoviště pro motocykly zdarma a poukazy na občerstvení zdarma.
Během víkendu se na trati objeví přes sto závodníků z několika zemí světa, kde nechybí loňský vítěz a úřadující mistr světa Mauno Hermunen, který i v letošní sezoně patří mezi horké adepty na vítězství v Sosnové v kategorii S1. K velké radosti českých fanoušků najdeme ve startovní listině i celkem 11 zástupců z České republiky. Tři z nich nastoupí v královské kategorii S1 a dalších osm v S2.

Nejlépe se v letošním šampionátu MS z Čechů vede Pavlu Kejmarovi, který tak bude nejžhavějším kandidátem na přední umístění z českých zástupců před domácím publikem. Jako senzace zní, že na start závodu se postaví i špičkový motardista Tomáš Trávníček, který v prvním závodě sezony MOGUL MMČR ve Vysokém Mýtě utrpěl vážný úraz. „Tráva“, jak říkají kolegové Tomáši Trávníčkovi, je zpět, a bude se chtít před domácími fans ukázat.
Víkendový program MS MOGUL Supermoto začíná v sobotu 14.června od 10:45 hodin, kdy začínají volné tréninky všech kategorií Supermoto. Ty postupně přejdou v měřené tréninky, které v sobotu odpoledne určí startovní pozice pro nedělní závod. Nedělní program 15.června začíná od 9:25 hodin a finálový závod kategorie S1 Supermoto odstartuje od 16:30 hodin.

Cílový ceremoniál se stupni vítězů je připraven bezprostředně po dojetí závodu S1. Vstupenky zakoupíte na pokladnách autodromu a jsou v cenách od 100Kč do 300Kč. Nenechte si ujít motocyklový svátek v Sosnové v podobě MS MOGUL Supermoto.

Více informací o FIM Supermoto World Championship najdete na www.supermotos1.com a www.supermoto-sosnova.cz.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist