Závod v Imole, domácí půda pro Melandriho

Pro Marca Melandriho je nadcházející víkend velmi důležitý jednak proto, že se poprvé představí domácím fanouškům na stroji italského výrobce Aprilia, ale také z toho důvodu, že bude usilovat o své první umístění na stupních vítězů WSBK na tomto slavném okruhu. Sylvain Guintoli byl loni v Imole třetí.

Okruh v Imole je společně s Assenem jediným místem v kalendáři superbikového kalendáře, kde Marco Melandri zatím ještě nezískal umístění na stupních vítězů. V Imole ale Melandri bodoval v každém z jeho posledních šesti závodů a loni tam zaznamenal vůbec nejlepší výsledek v podobě dvou čtvrtých míst.
„Imola je můj skutečný domácí podnik a moc rád bych tam zajel dobrý závod, takže na dráhu půjdu s velkým odhodláním bojovat za dobrý výsledek,“ uvedl před víkendem v Imole Marco Melandri.Samozřejmě nečekám, že to bude snadné, protože je tu spousta rychlých závodníků. S týmem jsme ale usilovně pracovali na zlepšeních, takže přišel čas sklízet ovoce této tvrdé práce.“

Sylvain Guintoli je v průběžném hodnocení superbikového šampionátu na druhém místě a na vedoucí pozici ztrácí dvanáct bodů a o ně bude chtít bojovat právě v Imole, kde byl loni jednou třetí. „V Assenu jsme docílili velkého pokroku s RCV4 a také ukázali bojovného ducha, což se odrazilo v prvním závodu, který jsme vyhráli,“ uvedl Sylvain Guintoli.
„Tímto způsobem chceme pokračovat také v Imole. Třebaže mě po pádu z druhého klání v Assenu hodně bolela záda, teď už jsem v pořádku a připraven bojovat o vítězství,“ dodal francouzský závodník tovární Aprilie, jenž do této chvíle startoval v Imole nejlépe druhý.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist