Yamaha Sterilgarda: Nové číslo "1"?

"Pro mou další kariéru by bylo jednodušší, pokud budu nejlepším Britem", říká James Toseland.

"Pokud se podíváme zpětně na mé výsledky, tak jsem číslo "1" mezi britskými jezdci" říká 29letý James Toseland (mistr světa superbiků 2004 a 2007). 

Ovšem konkurence je hodně tvrdá, a pokud to vezmeme očima posledních testů:


1. Jonathan Rea - Honda - 1.42,270


2. Leon Haslam - Suzuki - 1.42,557
3. Shane Byrne - Ducati - 1.42,887
4. Cal Ctutchlow - Yamaha - 1.42.960


6. James Toseland - Yamaha - 1.43.157: "Pro mou další kariéru by bylo jistě lepší, kdybych tito hoši zůstali za mnou. Rea, Haslam, Byrne a Crutchlow - jsou jezdecky na stejné úrovni. Všichni jmenovaní jezdili proti sobě britský superbikový šampionát a kdo z nich bude lepší, bude záležet na "balíčku", který bude mít každý k dispozici". 

Ale lámat si s něčím hlavu, není dle Toselanda žádný důvod:  "Vloni vyhrál Spies na Yamaze mistrovství světa a my musíme prostě udělat vše proto, abychom v této stopě dále pokračovali. A že byl Crutchlow rychlejší než já? Má z tohoto okruhu více zkušeností a jakmile se dostaneme na okruhy, které znám já a kde budu moci využít svých zkušeností, tak to bude, tedy doufám, naopak!.


Žádné překvapení, aneb co si myslí o vnitřním týmovém souboji Cal Crutchlow: "Toseland je číslem "1", i podle toho, kolik vydělává on a kolik já... Překvapen jsem ale nebyl, že jsem byl rychlejší já než on! Ode mě neočekává nikdo, že skončím na Phillip Islandu na bedně, nebo že snad vyhraji. Chci se zlepšovat postupně a cíle mám jasné: Stát se nejlepším jezdcem Yamahy v konečné tabulce MS 2010 a jezdit rychlejší časy, než Spies v roce 2009", říká mistr světa supersportů. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist