WSBK – Zprávy ze zákulisí - 3.12.2008

S Jakubem bude spolupracovat plavčík a v Cartageně byl představen nejnovější Triumph.

Zpráva není o tom že by snad Jakub potřeboval v bazénu dozor, ale o spolupráci týmu Guandalini Racing s „Nejrychlejším plavčíkem planety“. Jeden z nejpopulárnějších superbikových jezdců Pierfrancesco – Frankie – Chili bude v příští sezóně týmovým manažerem u Mirco Guandaliniho a bude mít pod palcem sportovní záležitosti.
Jak už bylo nedávno avizováno, vedle Jakuba Smrže poprvé pojede i druhý jezdec, vítěz letošních velkých štoků, Australan Brendan Roberts. Tým si slibuje od spojenectví s člověkem Frankieho kalibru využití jeho obrovských závodnických zkušeností a pochopitelně také další zvýšení prestiže. Frankie, který s týmem už tak trochu spolupracoval, je rád že se od teď bude přímo podílet na jeho chodu.
Frankie Chili, neuvěřitelný bojovník a horká hlava, jezdil ve třídě 250 i 500 ccm ale jeho jméno je spojené především s WSBK. Stál na startu 276 závodů (víc jen Troy Corser - 305), dosáhl 10 polí, 61 pódia a 17 vítězství. 


Jeho kariérou ho provázelo téměř stále číslo # 7 a také šklebící se kocour na přilbě Premier.
Ducati, ale také Suzuki a Honda, mohla skoro kdykoli skončit na stupních nebo rozebraná na maděru. Jedním z nejznámějších momentů jeho kariéry je výstup po závodě v Assenu ´98 , když se chystal proplesknout samotného King Carla Foggyho :-) 






Nejnovější verze motocyklu Triumph Daytona 675  byla představena v Cartageně ve Španělsku. Příští rok se s touto motorkou pustí do bojů ve třídě Supersport tovární tým Triumph BE1 Racing s jezdci Garrym McCoyem a Gianlucou Nannellim.
Australan Garry jel tříválec už letos, ale sezóna 2008 nebyla právě nejlepší. 
Tým Triumph-SC Stefana Caracchiho se potýkal s mnoha problémy. Velmi slušně, vlastně nejlépe v sezóně, zajel Garry při druhém závodě doma na Phillip Islandu, když dokončil na šestém místě. Druhým dojetým závodem bylo až poslední Portimao s Garryho 13. příčkou. Nejenom nedokončené závody ale i chybějící součástky motoru a zranění určovaly průběh roku. Nedodané díly stály za neúčastí týmu na německém Nürburgringu a ošklivý pád v Brně při tréninku vyřadil McCoye na dalších pět závodů.
Všichni ale věří že bude lépe. Šestatřicetiletý Australan je jedním z mála jezdců kteří vyhráli závody jak v GP, tak v WSBK a jeho zkušenosti jsou k nezaplacení. Druhým jezdcem je Ital Gianluca Nannelli, také velmi populární a zkušený jezdec, se zářezy za vítězství i další pódia. 


nesnesitelná lehkost

Informace o redaktorovi

Tomas Mysliveček - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist