WSBK – zprávy ze zákulisí

Další příděl informací z MS Superbiků.


Matthieu Lagrive a Mark Aitchison spolu pojedou za Hannspree Althea Honda. Australan Mark absolvoval uplynulou sezónu v týmu Italia BE1 Racing na Triumphu 675. Se 47 body obsadil celkově 14. místo. 
Matt, který dělal radost příznivcům hradeckého Intermota a sezónou projel na Hondě, skončil o příčku lépe s 56 body. Kromě MS Supersportů se Lagrive pravidelně účastní Světového vytrvalostního šampionátu. Tady patří tenhle francouzský vodník k absolutní špičce, vždyť letos spolu se svými parťáky potřetí obhájil celkové prvenství.

Svým odchodem, do určité míry ne úplně očekávaným, trochu zpříjemnil Hradečákům konec úspěšné sezóny. Stále totiž není jasné kdo ho nahradí. Ještě před jeho odchodem byl ve hře dokonce i Robin Harms! ale to bylo v době, kdy se s Mattem stále počítalo. Teď už je bohužel Robin mimo, ale Intermoto má v hledáčku dalšího střelce. 
V tuto chvíli je nejvážnějším kandidátem na místo vedle Patrika Vostyho Vostárka letos celkově 12. Massimo Roccoli.



Parkalgar Honda a Eugene Laverty společně v roce 2009. 
Eugene (*1986), Ir, který vloni jel Hondu 250GP, letos začal ve stejné třídě na Blusens Aprilii. Před závodem v Indianapolis se ale rozhodl ukončit svoje účinkování ve dvěstěpadesátkách a realizovat se v supersportech. Do těch naskočil jako náhrada za zraněného Fabiena Foreta v posledních čtyřech závodech sezóny. Premiérově si odvezl čtyři body, ve druhém závodě bylo dokonce třetí!



Satelitní tým Ducati Marca Borcianiho opustili nejen oba jezdci, hvězdy Xaus i Biaggi, ale i sponzor Go Eleven. Smlouva vypršela a nebyla a pro příští rok obnovena. 
Shane Byrne a Alex Polita tak pojedou za Team Sterilgarda.



Lorenzo Lanzi pojede příští rok na Hondě CBR1000RR v týmu SQUADRA CORSE ITALIA manažera Umberto Pezziniho. Tým se zúčastnil tento rok italské Serie A ve velkých štocích s jezdcem Emanuelem Russou, se kterým počítá i pro WSBK 09.

Informace o redaktorovi

Tomas Mysliveček - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist