WSBK Portimao – První závod SBK ovládl Jonathan Rea

Sobotní program v Algavre nabídl poslední volné tréninky, bitvy o Superpole a první závod Superbiků. Ten ovládl s náskokem téměř čtyř sekund Jonathan Rea, který si tak upevnil svou pozici ve vedení šampionátu. Pro druhé místo si dojel Chaz Davies a jako třetí projel cílem Michael Van der Mark. V třístovkách supersportu postoupil do hlavního závodu pouze Oliver König, pro zbylou trojici víkend v Portimau končí.

Kapitoly článku

MS Superbike – 3.volný trénink

Vedení třetího tréninku superbiků v Portimau se hned zpočátku ujal Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK), který během první desetiminutovky nastavil čas 1'41,628 sekundy. Alvaro Bautista (ARUBA It. Racing - Ducati) se za ním držel se ztrátou 0,116 vteřiny a třetí místo držel Loris Baz (Ten Kate Racing - Yamaha).

Pořadí a časy se během zkušebních jízd příliš neměnily. V čele zůstal Jonathan Rea, Bautista s Bazem i nadále opanovali druhé, respektive třetí místo. Na čtvrté příčce dojel Tom Sykes (BMW Motorrad WorldSBK Team), pátý skončil Chaz Davies (ARUBA.It Racing - Ducati) a šestý Leon Haslam (Kawasaki Racing Team WorldSBK). Čtvrtý jezdec superbikového šampionátu Michael Van der Mark (Pata Yamaha WorldSBK Team) tentokrát nastavil až desátý nejrychlejší čas, když ztratil 0,649 sekundy na vedoucího Reu.

Superbike World Championship – 3.volný trénink
25 °C, dráha suchá, 29 °C, vlhkost: 57 %

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autor článku obdržel prémii 4 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist