WSBK Barcelona – První závod SBK vyhrál Rea

Kapitoly článku

MS Supersport – Závod (1) - 17kol

Do závodu na 17 kol odstartoval z první řady Andrea Locatelli (BARDAHL Evan Bros. WorldSSP Team), Lucas Mahias (Kawasaki Puccetti Racing) a Corentin Perolari (GMT94 Yamaha). Druhá řada a trojice Manuel Gonzalez (Kawasaki ParkinGO Team), Philipp Öttl (Kawasaki Puccetti Racing) a Kyle Smith (GMT94 Yamaha). Z třetí řady vyrazil Isaac Viñales (Kallio Racing), Hannes Soomer (Kallio Racing) a Danny Webb (WRP Wepol Racing). Brit Webb startoval z třetí řady proto, protože kvůli penalizaci za kontakt s Cluzelem startoval z boxové uličky Raffaele De Rosa (MV Agusta Reparto Corse), jinak pátý muž sobotního Superpole WSSP.

Po startu se na nějakou dobu dostal do vedení Corentin Perolari, ale ještě v průběhu úvodního kola převzal vedení Andrea Locatelli, který pokud by tento závod vyhrál a Lucas Mahias skončil desátý nebo níž, tak by už slavil titul mistra světa. Jenže pak Locatelli chyboval a ve druhém kole mu patřila čtvrtá pozice. Závod vedl Lucas Mahias, druhý jel Perolari a třetí Philipp Öttl.

Po pěti kolech vedl Andrea Locatelli, jemuž se povedlo dostat dopředu a najet si náskok ve výši téměř jedné sekundy. Druhý byl Lucas Mahias, třetí Phillip Öttl, čtvrtý Manuel Gonzalez a pátý Corentin Perolari. Za Francouzem už jel Kyle Smith, který v Barceloně nahradil zraněného Cluzela. Bohužel Danny Webb figuroval až na třiadvacáté pozici.

V polovině závodu už Andrea Locatelli vedl náskokem 2,7 sekundy. Na druhé pozici figuroval Lucas Mahias, který měl těsně na zadním kole týmového kolegu, Němce Öttla. Oba se přetahovali o druhé místo a to byla voda na mlýn Itala. Když bylo osm kol do konce, určitá místa na trati zůstala pod vlajkami signalizujícími změnu podmínek na trati. Andrea Locatelli zpomalil a Lucas Mahias převzal vedení na trati, která začala pořádně klouzat.

Mezitím se v boxech připravovaly výměny pneumatik a začalo pořádně pršet. To ale o TOP3 stále bojovali jezdci Kyle Smith, Lucas Mahias a Andrea Locatelli. V jedenáctém kole ale také oni zajeli do boxům, aby jim mechanici vyměnili pneumatiky. Když chtěli zpátky na trať, závod zastavily červené vlajky. Závod byl nakonec ukončen s tím, že výsledky budou platné z předchozího dokončeného kola.

Vítězem prvního klání je Andy Verdoia (bLU cRU WorldSSP by MS Racing), který slaví své první vítězství v supersportech. Na druhém místě je klasifikován Lucas Mahias a třetí Brit Kyle Smith. Ital Andrea Locatelli je čtvrtý a uzavírá tím neuvěřitelnou sérii vítězství, kterou zahájil letos v Austrálii.

Supersport World Championship – Závod (1) - 17kol (závod zastaven červenými vlajkami)
--°C, dráha suchá/mokrá, --°C, vlhkost: --%

1. # 25 VERDOIA Andy Yamaha YZF R6
2. # 44 MAHIAS Lucas Kawasaki ZX-6R
3. # 11 SMITH Kyle Yamaha YZF R6
4. # 55 LOCATELLI Andrea Yamaha YZF R6
5. # 34 MANFREDI Kevin Yamaha YZF R6
6. # 4 ODENDAAL Steven Yamaha YZF R6
7. # 81 GONZALEZ Manuel Kawasaki ZX-6R
8. # 5 OETTL Philipp Kawasaki ZX-6R
9. # 77 PONS Miquel Honda CBR600RR
10. # 47 BASSANI Axel Yamaha YZF R6
11. # 84 CRESSON Loris Yamaha YZF R6
12. # 61 ONCU Can Alexander Kawasaki ZX-6R
13. # 38 SOOMER Hannes Yamaha YZF R6
14. # 3 DE ROSA Raffaele MV Agusta F3 675
15. # 32 VINALES Isaac Yamaha YZF R6
16. # 94 PEROLARI Corentin Yamaha YZF R6
17. # 22 FULIGNI Federico MV Agusta F3 675
18. # 99 WEBB Danny Yamaha YZF R6
19. # 85 GUTIERREZ IGLESIAS Oscar Yamaha YZF R6
20. # 56 SEBESTYEN Peter Yamaha YZF R6
21. # 52 HOBELSBERGER Patrick Honda CBR600RR
22. # 30 VAN STRAALEN Glenn Yamaha YZF R6
23. # 12 RUIZ CARRANZA Alejandro Yamaha YZF R6
24. # 2 MONTELLA Luigi Yamaha YZF R6
         
Závod nedokončil/neklasifikován:  
  # 57 ERILL Guillem Kawasaki ZX-6R
  # 9 HENDRA PRATAMA Galang Yamaha YZF R6

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist