WSBK Assen - Bautista vyhrál první závod, Svoboda slaví skvělé první místo v závodu WSSP300

Kapitoly článku

MS Superbike - Superpole

Souboj o pole position vyhrál Álvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati), který během kvalifikace stihl v Assenu objet sedm kol, přičemž to nejrychlejší za 1'33,542 sekundy. Spolu s Axelem Bassanim však v jednu chvíli jeli pomalu ve stopě a lze očekávat penalizaci. Pomyslný souboj s ním na dálku sváděl Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK), který na Španěla nestačil o pouhých 0,027 vteřiny. Ze třetí příčky pak do závodu odstartuje Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha Prometeon WorldSBK), který v minulých dnech absolvoval testy na GP motorce. Jeho čas Lina Jarvise však příliš nepotěšil a aktuálně to vypadá, že jeho kroky do MotoGP nepovedou. Vše ale může otočit další test, na který se Turek chystá.

Druhou řadu na startovním roštu otevře Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK), vedle něj se postaví Scott Redding (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team) a Andrea Locatelli (Pata Yamaha Prometeon WorldSBK). Řada za nimi bude patřit Dominiqueovi Aegerterovi (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team), Alexu Bassanimu (Motocora Racing) a Danilu Petruccimu (Barni Spark Racing Team).

Aktualizace: Alvaro Bautista a Axel Bassani obdrželi od vedení závodu penalizaci v podobě tří pozic na gridu dozadu, a to za pomalou jízdu ve stopě.
Superbike World Championship – Superpole
16°C, dráha suchá, 21°C, vlhkost: 70%

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)
Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist