WSBK Aragónie – Na MotorLandu je po pátku nejrychlejší Razgatlioglu

Páteční program úvodního podniku sezony MOTUL FIM Superbike World Championship 2021 nabídl dvojici volných tréninků, které absolvovali jezdci a týmy šampionátů WorldSBK, WorldSSP a WorldSSP300. V superbicích je nejrychlejší Toprak Razgatlioglu, Niki Tuuli zajel nejrychleji v supersportech a v třístovkách je na špici kombinace časů Unai Orradre. Český reprezentant Oliver König (Kawasaki) je osmadvacátý, Petr Svoboda (Yamaha) sedmatřicátý. Druhým dnem úvodního podniku v Aragonii je sobota, kde je trojice Superpole a hlavně první závody sezony.

Kapitoly článku

MS Supersport 300 – 1.volný trénink

Šestnáct minut před koncem tréninku spadl v první zatáčce Inigo Iglesias (SMW Racing) a traťoví komisaři okamžitě vyvěsili červené vlajky. Jezdec odešel z místa pádu po svých, motorka nijak zvlášť rozbitá nevypadala, ale důvodem měl být stav trati v místě pádu. Nejrychlejším jezdcem byl v tu chvíli Brit Tom Booth-Amos (Fusport - Rt Motorsports by SKM Kawasaki), jehož maximem byl čas 2'07,659 sekundy. Druhý Harry Khouri (Fusport - Rt Motorsports by SKM Kawasaki) ztrácel půl sekundy, třetí Inigo Iglesias byl o necelých šest desetin pomalejší a bylo jasné, že si dopolední maximum už nezlepší. Oliver König (Movisio by MIE) měl na kontě sedmnáctý čas 2'09,287 sekundy, Petr Svoboda (WRP Wepol Racing) byl s kolem 2'11,626 prozatím pětatřicátý.

Trénink vyhrál Unai Orradre (Yamaha MS Racing) časem z posledního kola 2'06,814 sekundy. Druhý je Tom Booth-Amos a třetí Jeffrey Buis (MTM Kawasaki). Oliver König má osmadvacátý čas 2'08,914 sekundy a ztrácí na prvního 2,1 sekundy. Petr Svoboda uzavřel první trénink šestatřicátý s kolem za 2'10,310 sekundy a ztrátou na prvního ve výši 3,5 sekundy. Český jezdec to měl s pádem v patnácté zatáčce.

Supersport World Championship 300 – 1.volný trénink
23°C, dráha suchá, 28°C, vlhkost: 66%

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autor článku obdržel prémii 3 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Husa123 přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist