William de Angelis zraněn, Tatu Lauslehto osmnáctý

Pro tým Intermoto Czech začala letošní sezóna zraněním jednoho z jezdců. V asijském Kataru to poprvé v historii týmu na body nevyšlo.

Potřetí v historii se královéhradecký tým představil na asijském okruhu Losail nedaleko hlavního města Kataru Doha. V předchozích dvou návštěvách si tým Intermoto Czech vždy odvážel světové body, tentokrát to ovšem takto nedopadlo.
Již v pátečním tréninku havarovala jednička týmu William de Angelis na olejové skvrně, kterou na trati zanechal motocykl jednoho z nováčků šampionátu. I přes bolestivé zranění sanmarinský jezdec do sobotního závodu nastoupil, tam však ve třetím kole havaroval a způsobil si vážnější zranění, které si namísto cesty do Austrálie, kde se jede další závod, vyžádalo cestu zpět do Evropy. Willy bude hned po svém návratu operován a je jen otázkou, za jak dlouho bude schopen opět usednou za řidítka závodního speciálu.
Druhý jezdec týmu, Fin Tatu Lauslehto, dlouho nemohl nalézt správný a především optimální jezdecký rytmus. Do závodu ovšem nastoupil s odhodláním porvat se s elitou této planety. V úvodních kolech dokázal Tatu z 28. místa na startu předjet několik soupeřů, a když v závodě havarovalo i několik jezdců, projel Tatu cílem jako osmnáctý.
Josef Kubíček – manažer týmu:
„Willy do závodu nastupoval velmi bolestivě zraněn z pátečního pádu. Bohužel havaroval i v závodě, kde se navíc ještě více zranil. Znamená to pro něj konec této cesty a návrat do Evropy. Nyní má z pátku zraněné pravé zápěstí a levé koleno.Z pádu v závodě má na levé ruce zlomený malíček a palec, navíc si vykloubil prostředníček a zlomil tři záprstní kůstky. Vedle otřesu mozku má silný výrok v kotníku. Čeká ho transport do Itálie, kde bude ihned operován. Účast při operaci přislíbil i Dr. Costa. Jsou to nejhorší následky pádu v historii Intermota. Zbytek týmu nyní cestuje do Austrálie, kde na okruhu Phillip Island pojedeme již příští neděli druhý závod. Zda pouze s jedním jezdcem, či zda někdo narychlo nahradí zraněného Williho, se rozhodne až na samotném okruhu.“

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist