Vynikající Haga vyhrál v Monze absolutně vše

V domácím prostředí svého týmu Yamaha Motor Italia, tedy na okruhu Monza, zajistil Noriyuki Haga továrně Yamaha ceněné double.

I když se Hagovi nezdařil start do prvního závodu dle jeho představ, dokázal se během několika kol nejen propracovat za vedoucího Toselanda, ale i podstoupit s vedoucím jezdcem celkové klasifikace Mistrovství světa superbike nevídaný souboj. Po několika kolech však již jezdil Haga na čele osamocen a bylo jasné, že mu vítězství již nemůže nikdo vzít. Stejný průběh měl i druhý závod, do kterého Haga opět špatně odstartoval. I tentokrát se dostal po několika kolech za vedoucího Toselanda, se kterým podstoupil souboj o vítězství. Od sedmého kola to ovšem byla opět pouze spanilá jízda malého muže na rozzuřeném červeno-černém býku značky Yamaha. Po vítězství ve druhém závodě se tak mohl Japonec radovat z double, které ještě zvýraznilo jeho nejen vítězství v superpole, ale i nejrychlejší kolo závodu.
Noriyuki Haga
Dnes to bylo perfektní, byl to perfektní konec perfektního víkendu. Vyhrál jsem superpole, vyhrál také oba závody a v tom druhém zajel i nejrychlejší kolo závodu. Tento víkend jsem měl vynikající motocykl, na kterém jsem tentokrát nenechal dělat tolik změn, jako v jiných případech. Toto je rychlý okruh, proto jsme se zaměřili především na motor, výsledky mluví za naší práci. Rád bych poděkoval týmu, Yamaze, Santanderu a všem ostatním sponzorům a lidem, kteří usilovně pracovali na zisku tohoto výsledku. Získat dvě vítězství na domácím okruhu mého týmu je dobré, dobrý pocit zvyšuje i to, že jsem zde až do dnešního dne nikdy nevyhrál.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist