V úterý už měli jezdci WorldSBK o něco lepší podmínky k testování

Na okruhu v Jerezu tento týden probíhají privátní testy týmů superbikového šampionátu. V pondělí byly podmínky hodně špatné, a i když to v úterý ráno nebylo kvůli husté mlze o nic lepší, během dne se podmínky zlepšily. Všichni nejdřív intenzivně pracovali především dopoledne, protože odpoledne hrozil déšť. Ten nakonec nepřišel a týmy plně využily času na dráze k plnění svých nabitých pracovních harmonogramů.

Prvním jezdcem na dráze byl český závodník Ondřej Ježek (Grillini Racing), který jezdil celý den na své motorce Kawasaki model 2015. V úterý si také vyzkoušel Badoviniho model ZX-10R 2016, ale jen asi ve třech posledních kolech. Oba jezdci nastoupí do sezony 2017 s letošními modely Kawasaki.

Před polednem začali poprvé testovat jezdci Kawasaki Racing Team. První Jonathan Rea pracoval na zadním odpružení své ZX-10RR a o něco později se k němu přidal týmový kolega Tom Sykes. Samotný Stefan Bradl pracuje s Hondou týmu Honda World Superbike. Potřebuje najet důležité kilometry a to se mu daří. Jeho práce spočívala v nalezení optimálního nastavení pro spojku a brzdy. Honda rovněž provedla srovnávací práce odpružení Öhlins 2016 a 2017.

V sedle MV Agusty F3 675 jezdil Američan Patrick Jacobsen, který zatím neprozradil plány pro nadcházející sezonu, ale zároveň nevynechá jedinou příležitost být na dráze a jezdit potřebné kilometry. Tak alespoň mohl zhodnotit kvality Hondy a MV Agusty.

V Jerezu dnes byli vidět také jezdci MotoGP Aleix Espargaró, Jack Miller nebo Loris Baz. Vyptávali se svých protějšků z WordSBK na traťové podmínky a rozhodně k tomu měli důvod, protože od středy mají privátní zkoušky na jihu Španělska také oni.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist