V Portimau testoval VD Mark na suchu i v dešti

Tým Pata Honda World Superbike zahájil jako první privátní zkoušky týmů superbikového šampionátu testem v portugalském Portimau, kde strávili celkem tři dny. Bohužel jim příliš nepřálo počasí, což ale úřadujícímu mistru světa třídy Supersport Michaelu van der Markovi příliš nevadilo, protože potřeboval najet kilometry za jakýchkoliv podmínek v rámci přizpůsobení se nové technice.

Nizozemec Michael van der Mark už má za sebou sice dvoje vítězství v osmihodinovém závodu v japonské Suzuce, ale Honda s níž absolvuje premiérovou sezonu v třídě Superbike je jiná a musí si k ní najít nejlepší cestu. VD Mark do své premiérové sezony nastupuje s další posilou týmu Pata Honda, kterým je úřadující mistr světa třídy Superbike Sylvain Guintoli.

Ve středu 14.ledna Hondě přálo počasí, ale už druhý den začalo pršet a podmínky nebyly nejlepší. VD Mark potřebuje najet kilometry a o to se také v Portimau snažil. Na dráze proto pracoval za suchých i mokrých podmínek. „První den bylo hezky, dráha suchá a my najeli spoustu kilometrů,“ prozradil Michael van der Mark.
„Měl jsem dobrý pocit, ale ve čtvrtek jsme odjeli pár kol a začalo pršet. Jezdit jsem nepřestal a najel hodně kol také v dešti. Pro mě bylo důležité využít času na dráze a zvyknout si na motorku i v mokrých podmínkách,“ dodal závěrem.

Tento test byl pro Pata Hondu takovou rozcvičkou, protože už příští týden absolvují další privátní zkoušky, tentokrát na španělském okruhu Motorland Aragón. Tam už budou oba jezdci Hondy testovat společně s ostatními jezdci většiny týmů superbikového šampionátu. Test začíná 19.ledna a končí 20.ledna.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist