V Portimau si Guintoli s Lavertym věří

V Portugalsku pojede lídr šampionátu Sylvain Guintoli v sedle Aprilie RSV4 poprvé, ale moc rád by tam navázal na výkon z Donington Parku, kde v obou závodech dojel na stupně vítězů. Naopak Eugene Laverty už v Portimau první místo s Aprilii slavil, když tam loni s italskou značkou vyhrál svůj první závod.

Na dráze okruhu v Portimau Aprilia umí zajet a to je po Francouze Sylvaina Guintoliho velka šance, jak si bodově polepšit a tím si zároveň upevnit vedoucí pozici v průběžném hodnocení, kde má nyní náskok čtyř bodů před Tomem Sykesem z týmu Kawasaki Racing.

„Portimao je krásný okruh a jeden z mých oblíbených,“ uvedl před odjezdem do Portugalska Sylvain Guintoli. „Potom, co jsem byl znovu na stupních vítězů v Doningtonu, těším se na to, že dokážu využít výkonu tovární RSV4 na mnohem širší a větší dráze.“
Okruh Algarve v Portimau měří přes čtyři a půl kilometru a patří k nejnáročnějším v kalendáři superbikového šampionátu. V posledních sezonách se místním podmínkám dokázaly stroje Aprilia velmi rychle přizpůsobit a z toho by rád těžil loňský vítěz Eugene Laverty, jemuž nyní v průběžném hodnocení patří třetí pozice.

„Portimao je pravděpodobně mým vůbec nejoblíbenějším okruhem v kalendáři, takže se tam těším,“ řekl Eugene Laverty. „Do této chvíle jsme měli skutečně velmi výraznou sezonu, takže se o nadcházejícím víkendu zaměřím na další vítězství. V obou závodech bude velmi důležité zajet na stupně vítězů, protože všichni soupeři v boji o titul jsou velmi vyrovnaní.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist