V MS Superbike Aprilie pokračuje s týmem IodaRacing

V hodině dvanácté přišlo oznámení, že Aprilia pokračuje v mistrovství světa superbikových motocyklů. Tým IodaRacing opustil třídu MotoGP, aby začal novou éru ve World SBK. V tomto novém projektu navíc uvidíme kromě italského týmu a italského výrobce také dvojici italských závodníků Alexe De Angelise (San Marino) a Lorenza Savadoriho, vítěze loňského ročníku Světového poháru Superstock 1000.

V roce 2014 vyhrál s týmem Aprilia titul mistra světa superbikové kubatury Francouz Sylvain Guintoli. Pak italský výrobce oznámil, že tovární zastoupení kvůli nákladné účasti v MotoGP bude muset ukončit. Loňský ročník už provozoval stroje Aprilia tým Red Devils, jenž měl určitou tovární podporu, nicméně jezdci Leon Haslam a Jordi Torres už nebyli přímo jezdci Aprilie nýbrž smlouvu měli s Red Devils. Oba dosahovali velmi dobrých výsledků včetně umístění na stupních vítězů.

Dlouho se nevědělo, kdo Aprilii RSV4 RF pojede v roce 2016. Spekulace sílily a nakonec se už zdálo, že Aprilia zřejmě bude ve WorldSBK chybět. Zveřejnění provizorních startovních listin MS Superbike nicméně tento týden nabídlo zajímavé řešení. Tým IodaRacing, který jel s Aprilii CRT v královské kubatuře MotoGP nakonec přestoupil mezi superbiky a angažoval jak svého jezdce Alexe De Angelise, tak Lorenza Savadoriho.

Test v Austrálii těsně před úvodním podnikem bude velkou zkouškou pro Alexe De Angelise, jenž od loňské těžké nehody v Japonsku dosud nezávodil a ani netestoval. „Můj zdravotní stav je prozatím neznámý, protože jsem od Japonska nejezdil a z toho důvodu bude test na Phillip Islandu pro mě velmi důležitý. Pravá ruka zatím není moc silná, ale to je jen otázka času.“

„V testu poprvé ochutnám superbike, který jsem nikdy předtím nezkoušel. V roce 2015 byla Aprilia vítěznou motorkou, takže uvidíme jak velký rozdíl během zimy zaznamenaly ostatní značky. Je mi líto, že nešlo testovat v průběhu zimy, ale na to využijeme prvních pár závodů a co nejdřív zaznamenáme potřebný progres,“ dodal De Angelis.

„Jsem moc rád, protože posledních pár měsíců bylo celkem náročných, ale nakonec to vyšlo a jsem šťastný, že ve své kariéře budu i nadále pokračovat s Aprilii,“ uvedl Lorenzo Savadori. „Rovněž jsem rád za to, že nyní budu spolupracovat s IodaRacing, týmem se zkušenostmi z MotoGP stejně jako má můj nový týmový kolega Alex De Angelis. Cílem bude naučit se co nejvíc, protože je to pro mě poprvé na superbiku a stejně tak velkou neznámou jsou pro mě hladké pneumatiky Pirelli. Phillip Islandu moc dobře neznám, jel jsem tam naposledy v roce 2010 s motocyklem 125ccm, takže vše bude jiné.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist