V Laguně pojede Camier s MV Agusta

Po těžkém pádu v portugalském Portimau, Claudio Corti nenastoupí do devátého podniku sezony v Monterey. Ital byl nějakou dobu v bezvědomí a později si stěžoval na závratě. Do sedla jeho MV Agusty F4 proto o nadcházejícím víkendu nasedne zkušený britský závodník Leon Camier.

Britský jezdec Leon Camier je letos bez smlouvy, ale ne bez práce. Potom, co loni musel celkem překvapivě odejít od superbikového týmu Suzuki měl šanci absolvovat sezonu mistrovství světa prototypů s týmem Ioda Racing. Z této spolupráce ale nakonec sešlo kvůli problémům s financování.
Od dubna nahradil Leon Camier v mistrovství světa superbiků zraněného Sylvaina Barriera a u superbikové stáje BMW Italia závodil až do Malajsie, protože v Misanu se k týmu připojil uzdravený Francouz Barrier. Loučení s BMW nebylo pro Camiera snadné, ale už brzy se mu naskytla možnost nahradit zraněného Nicky Haydena u týmu Aspar v MotoGP.
Američan Hayden sice předčasně ukončil italskou Grand Prix, ale okamžitě podstoupil operaci zápěstí a dokázal i s tímto hendikepem závodit, takže Camierových služeb nakonec nebylo třeba. Nyní se Britovi ozvala italská MV Agusta, jejíž jezdec Claudio Corti se zranil v Portugalsku a nemůže v Americe závodit. Na Camiera tak čeká nová zkušenost s motocyklem F4.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist