V Jerezu testoval Bautista s Haslamem, tovární jezdci Hondy WSBK

Tovární tým Hondy absolvoval v pátek a sobotu test na okruhu v Jerezu s jezdci WorldSBK Álvarem Bautistou a Leonem Haslamem. Na jihu Španělska panovaly celkem příznivé podmínky, takže oba jezdci a jejich týmy měli možnost se plně věnovat testovacímu programu. Nyní je čeká 30.března týmová prezentace, pak 31.března a 1.dubna oficiální testy WSBK v Barceloně.

Španěl Álvaro Bautista testoval jak v pátek, tak v sobotu a s výsledkem byl po skončení testování spokojený. „Povedlo se nám za poslední dva dny odvést spoustu práce a využít slunečných podmínek bez toho, aby nás zpomalila mlha nebo déšť, jak se nám to stalo naposledy v lednu,“ řekl Bautista.

„Bylo důležité dokončit celý testovací program, jenž spočíval obecně v nastavení motorky a oblastech jako brzdění a elektronika, na což jsme se soustředili o něco víc. Bylo to důležité pro techniky a inženýry, kteří teď budou na motorce pracovat v Japonsku. Jsem velmi spokojen s odvedenou prací a nyní máme jasnou představu na co se zaměřit v dalším testu,“ dodal Bautista.

Britský závodník HRC Leon Haslam oba dny v Jerezu netestoval, protože šetří dny vzhledem k omezení testování. „Byl to pozitivní test zejména proto, že posledně jsem s novou motorkou najel kvůli nepřízni počasí asi jen deset kol,“ řekl Haslam, dodal:„Takže mít k dispozici tento den a půl bylo důležité.“

„Měli jsme k vyzkoušený dlouhý seznam položek a byli jsme je schopni projít téměř všechny. Nalezli jsme určitou konzistenci a cítím se teď daleko víc jistější. Společně s ostatními teď míříme do Barcelony, kde daleko lépe uvidíme, kde jsme a jak funguje motorka. Dnes (sobota) jsme odjeli jen půl den, protože vzhledem k omezení testování šetříme časem.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist