V Algarve také bez Melandriho

Třídenní test superbiků na portugalském okruhu "Circuit Algarve" v Portimau se bude muset obejít bez italského továrního pilota Yamahy Marca Melandriho, který je bohužel i nadále zraněn.

Tovární jezdec Yamahy Marco Melandri se stále ještě zotavuje po operaci zraněného levého ramene (podrobil se jí jeden den před Štědrým dnem) a v Portimau sice se svým týmem bude, ale nebude jezdit: "Pokud vše dopadne dobře, tak bych mohl objet několik pomalých kol. Každý den jinak 90 minut plavu, navíc se podrobuji pravidelné rehabilitaci. Můj doktor říká, že se vše hojí dle plánu, ale potřebuje to čas. Jsem rád, že mě operovali hned, několik týdnů později by to bylo opravdu špatné. I tak ale nebudu na začátku sezóny v nejlepší kondici, to je jasné. Ovšem rok je dlouhý a myslím si, že ve své první sezóně jsem schopen skončit hodně vpředu", říká nováček superbiků, 28.-letý Marco Melandri.


Ke svým požadavkům na změnu některých nastavení na motocyklu Yamaha říká Melandri následovně: "Uvidím tedy teprve na Phillip Islandu, zda mé požadavky na některé detailní změny R1 tým vyslyšel. Především jsem chtěl menší nádrž, nemohu totiž sedět na motorce vůbec pohodlně. A dále jsem žádal o Update elektroniky, to ale budu moci posoudit až v Austrálii během testů".

Co je ale daleko pro superbikový tovární tým Yamahy horší, že stále ještě nenašel po odstoupení hlavního sponzora Sterilgarda na rok 2011 žádného nového, a tak zřejmě pojede pod názvem "Yamaha Motor Europe".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist