U Suzuki testovali odpružení a elektroniku

Superbikový tým Voltcom Crescent Suzuki ve čtvrtek odstartoval přípravu na nový ročník mistrovství světa produkčních motocyklů, kde v prestižní kategorii Superbike nastoupí s komplet novou jezdeckou sestavou v podobě Eugene Lavertyho a Alexe Lowese, kteří budou sedlat motocykl Suzuki GSX-R1000.

Ve čtvrtek nebylo počasí na okruhu v Almerii zcela ideální jednak kvůli dešti, jenž dopoledne ovlivnil testování, ale také kvůli poměrně nízkým teplotám, které by teď v této části Španělska jen málokdo předpokládal.

Eugene Laverty a Alex Lowes během dne pracovali na řadě zlepšení, které Suzuki do Almerie přivezla, ale především na odpružení Öhlins pro rok 2014, s nímž byli oba spokojení. Následně zaměřili pozornost na novou elektroniku, na jejímž vývoji pracovali technici v průběhu zimní přestávky.
Šéf týmu Voltcom Crescent Suzuki Paul Denning k prvnímu testu roku 2014 uvedl: „Oba jezdci byli spokojeni s novinkami co se týče odpružení, pozice při jízdě, rychlosti řazení a výkonu brzdění. Alex dnes používal elektroniku 2013 a velmi rychle dosáhl potřebné rychlosti s časy na kolo, které byly výrazně lepší než jaké jsme na stejném okruhu zaznamenali jako tým loni při prvním testu.“

„Eugene je z motorky hodně nadšený, ale dnes možná až tolik ne, kvůli problémům, které nám komplikovaly práci s novou elektronikou. Nicméně toto je cena, která připadá na vrub vývoje elektroniky a data, která jsme dnes získali nám už zítra umožní podniknout velké kroky vedoucí k zlepšení.“


Na 4025 metrů dlouhé dráze okruhu v Almerii bude Voltcom Crescent Suzuki testovat ještě v pátek a pak se všichni přesunou do Portugalska, kde budou v testování pokračovat další dva dny na okruhu v Portimau.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist