Tým Pata Honda testoval v Cartageně

Tým superbikového šampionátu Pata Honda World Superbike testoval s oběma svými jezdci Jonathanem Rea a Leonem Haslamem tři dny na okruhu nedaleko španělského města Murcia. Bylo to poprvé od příjezdu z Austrálie, kdy byli oba jezdci znovu v sedlech motocyklů Honda CBR1000RR Fireblade SP.

Po měsíci od úvodního podniku sezony v Austrálii, bylo cílem třídenní privátní mise zapracovat na nastavení podvozku CBR1000RR společně s distribucí výkonu a řízením trakce. Tým Pata Honda ve Španělsku zůstane, protože už v pondělí jim začíná další třídenní privátní test v Jerez de la Frontera.
„S testem jsem spokojený, protože se nám s technickým kompletem CBR podařilo zaznamenat dobrý progres,“ řekl Leon Haslam. „Zkoušeli jsme nové zadní rameno plus nějaká dalších nastavení podvozku a ještě čekáme na jeden nebo dva komponenty k vyzkoušení. Také jsme pracovali na řízení trakce, která je už lepší a být tři desetiny pod rekordem okruhu je dobrý způsob, jak tady skončit.“
Ve Španělsku také testoval Jonathan Rea, který tři dny privátních zkoušek komentoval slovy: „Podařilo se nám tu zaznamenat dobrý pokrok. Náš zkušební jezdec Michele Magnoni tu v prvních dnech odvedl velmi dobrou práci, především pak ve středu, když tu byl skutečně velmi silný vítr. Vyzkoušel jsem pár nových věcí a jsem moc rád, že můžu jezdit agresivněji při delších výjezdech. Také v jednom kole byla rychlost dobrá, ale mnohem spokojenější jsem s výsledkem výjezdů na delší vzdálenost.“
Od pondělí tým Pata Honda pokračuj v testování v Jerezu, ale třídenní předpověď počasí zatím pro tuto část Španělska nevypadá nijak zvlášť příznivě. Druhé kolo světového šampionátu produkčních motocyklů s datem 13.dubna 2014 je na programu ve španělské Aragonii.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist