Tým MS Racing v roce 2007

Zpráva o průběhu závodní sezóny 2007. Vážení sportovní partneři...

Dovolujeme si Vám předložit stručnou zprávu o průběhu závodní sezóny 2007 závodního týmu MS Racing a v základních bodech zprávu o spolupráci mezi týmem a reklamními partnery, jež v této sezóně proběhla.


Náš tým MS Racing, s jezdci Matějem Smržem a Barry Burrellem, uzavřel před několika týdny posledním závodem celoroční snažení o dosažení těch nejlepších výsledků na závodním poli ve třídě Superstock 1000. Po intenzivní zimní přípravě odstartovali Matěj a Barry letošní sezónu v anglickém Donington Parku a předvedli, že jsou oba připraveni podávat dobré výsledky. O to se hned v druhém podniku ve španělské Valencii postaral Matěj Smrž, když dojel na výborném 8.místě. Jeho eskapáda bodovaných pozic následovala až do konce závodní sezóny 2007. Rádi bychom vyzdvihli náš nejlepší výsledek letošní závodní sezóny a to je 3.místo v anglickém Silverstonu. Toto umístění je i nejlepším výsledkem dosavadní Matějovo kariéry ve třídě FIM Superstock Cup 1000. Oproti loňskému 24.místu se díky velkému úsilí a tvrdé práci celého týmu, tak Matěj prosadil na vynikající 12. příčku v letošní sezóně. Barry Burrell startoval poprvé v této třídě a proto pro něho nebylo snadné zařadit se mezi ostřílené jezdce. Barry většinou zůstal za limitem první patnáctky, přesto dokázal ve své premiérové sezóně v litrech získat bod a to právě na jeho domácí půdě v Brands Hatch, za patnácté místo.


Poprvé ve třídě SBK se v letošní sezóně objevil další náš jezdec Jakub Smrž, kterého jsme „vypůjčili“ na hostování do italského týmu Ducati Caracchi SC. Tým MS Racing zatím není schopen účastnit se tohoto klání ve třídě Superbike. V průběhu celé této sezóny na motocyklu Ducati 999 dosahoval Jakub skvělých výsledků. Za zmínku stojí především závod v anglickém Doningtonu, kde náš jezdec Jakub Smrž dojel na vynikajícím 8.místě. Ve většině ostatních závodů dojížděl na bodovaných místech a to mu zajistilo 14.pozici v celkovém pořadí WSBK. Jakub nezahálel ani mezi závody seriálu Mistrovství Světa Superbike a na žádost jiných týmů se zúčastnil dvou závodů Endurance šampionátu. V dubnu 2007 odjel Kuba do francouzského Le Mans na světoznámý 24hodinový „maratón“. 7. příčka v celkovém hodnocení čtyřiadvacetihodinovky je výjimečným výsledkem v historii českých jezdců. V červenci pak navštívil Japonsko a ve městě Suzuka zajel úspěšný 8hodinový závod. Celé toto martýrium zakončil návštěvou Spojených států amerických, kde startoval ve Willow Springs na vytrvalostním závodě Toyota 200 mil, kde svým 2, místem předvedl skvělou formu. Odměnou je rozhodně kontrakt pro sezónu 2008, kdy bude Kuba sedlat novou Ducati o obsahu 1200ccm v italském týmu Guandalini.


Jsme velice rádi, že se můžeme pochlubit velikou novinkou pro nadcházející sezónu 2008. Máme již potvrzenou spolupráci se závodním týmem Ten Kate, který získal v sezóně 2007 Titul Mistra Světa ve třídě Supersport 600 a Superbike. Tato spolupráce nám je velkým přínosem nejen díky získání nové generace motocyklů, ale i možností konzultovat s jejich specialisty různé odborné problémy.
V letošní sezóně náš tým MS Racing připravil další zásadní změnu a jako jediný český tým vytvořil nejen zázemí pro jezdce na velmi vysoké úrovni, ale i zázemí pro členy týmu, partnery a i další české týmy účastnící se stejných závodních akcí. Máme na mysli tzv. Hospitality – mobilní jídelnu a odpočinkové místo pro členy týmu a zvané hosty. Díky vynikající české i mezinárodní kuchyni a příjemné rodinné atmosféře s českou pohostinností, jsme se zároveň stali konkurenceschopní pro již zaběhlá a známější hospitality.


Bylo naším záměrem, aby se umocnila a podtrhla důležitost našich partnerů, která je jistě patrná při pohledu na naše dva kamiony, které jsou téměř identické.
Bylo nám ctí, pokud se na některých závodech objevil náš partner, aby s námi alespoň s části sdílel tu nepopsatelnou atmosféru závodního klání. Proto zvláště domácí závod v Brně byl k naší velké radosti zaplaven sportovními partnery, přáteli a hosty. Právě tam jste jistě mohli zaznamenat rozšíření týmu MS Racing o již zmiňované Hospitality.


Každý z našich partnerů se může také přesvědčit o prezentaci na našich webových stránkách, kde je několik desítek fotografií pořízených ze všech koutů Evropy, kam jsme za závodním týmem zavítali během letošní sezóny.
Doufáme, že předešlá zpráva o průběhu sezóny 2007 a samozřejmě naše pracovní nasazení a způsob nevšední prezentace a reklamy všech partnerů na sportovním poli, splnilo očekávání.
Martin Smrž, MS Racing s.r.o.


Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist