Turek Razgatlioglu podepsal s BMW

Poté, co dnes Yamaha oznámila ukončení spolupráce (po skončení sezony) s Toprakem Razgatlioglem, je nyní jasné v jakých barvách bude v roce 2024 turecký jezdec závodit. Mistr světa WorldSBK z roku 2021 zamíří k týmu ROKiT BMW Motorrad WorldSBK. Jméno jeho týmového kolegy není v tuto chvíli ještě známo.

Pro Topraka Razgatliogla je cesta k BMW krokem do neznáma, protože zatím to vypadá na spoustu práce. Nechal ladem nabídku Yamahy, nereagoval na MotoGP™, ale zvolil cestu, kterou bere jako velkou výzvu. Razgatlioglu se po čtyřech sezonách strávených u Yamahy posadí v roce 2024 do sedla BMW M1000RR. Německý výrobce tak bude jeho třetí v pořadí (Kawasaki, Yamaha, BMW) s nímž bude závodit ve WorldSBK.

Marc Bongers, ředitel BMW Motorrad Motorsport, k jeho příchodu uvedl: „Toprak je v současnosti jedním z nejlepších jezdců, což dokázal nejen ziskem titulu mistra světa v roce 2021. Není však jen rychlým motocyklovým závodníkem, ale také skvělou osobností mimo závodní dráhu. Jsme přesvědčeni, že Toprak se v rodině BMW Motorrad Motorsport velmi rychle zabydlí. Těšíme se na naši spolupráci a na naši společnou budoucnost.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist