TT 2022 – Závod Milwaukee Senior TT vyhrál Hickman

Peter Hickman (BMW) se stal teprve čtvrtým jezdcem v historii TT, který vyhrál čtyři závody během jednoho týdne TT Isle of Man. Brit zvítězil v sobotním prestižním závodě Milwaukee Senior TT, což bylo jeho druhé vítězství v klání Senior TT a celkově deváté na TT.

V posledním závodu letošního ročníku TT vedl Peter Hickman (Gas Monkey Garage by FHO Racing) od startu až do cíle a nakonec zvítězil náskokem 16,918 sekundy před Deanem Harrisonem (DAO Racing Kawasaki). Domácí Conor Cummins (Milenco by Padgetts Honda) obsadil třetí místo, když vyhrál dlouhý souboj s týmovým kolegou Daveym Toddem.

Top6 uzavřela dvojice Michael Dunlop (Hawk Racing) a James Hillier (RICH Energy OMG Racing). Na sedmé pozici závod dokončil Ian Hutchinson (Milwaukee BMW Motorrad), osmý byl Jamie Coward (KTS Racing powered by Steadplan), devátý John McGuinness (Honda Racing UK) a Nathan Harrison (Isle of Man Steam Packet Company ) uzavřel první desítku. Harrison zajel v posledním kole skvěle s 128,087mph, čím si vzal desáté místo, o něž až do vypadnutí usiloval Dominic Herbertson.

S celkem 111 body vyhrál Peter Hickman šampionát Joey Dunlop TT. Druhý byl Dean Harrison (89) a třetí Michael Dunlop (88). V bitvě o titul TT Privateers zvítězil Jamie Coward s maximálním počtem 125 bodů. Kawasaki získala trofej pro výrobce TT a DAO Racing Kawasaki získal cenu TT pro tým.

Výsledek závodu - milwaukee-senior-tt-race-senior-result.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist