Top - ten vykoupená bolestí

Jeden z nejvyrovnanějších závodů v historii MS supersportů viděl holandský Assen. První desítka jezdců projela cílem v rozmezí pouhých tří vteřin. Tím posledním v této skupince byl právě Matt Lagrive.

Francouzský pilot podal hrdinský výkon, když po celý závod bojoval nejenom se soupeři, ale také s bolestivým zraněním břicha z pátečního tréninku. Po startu projel prvním kolem na 16. pozici, pak začal pořadím stoupat výš až ke konečnému desátému místu v cíli. Připsal si tak dalších šest mistrovských bodů.
Willy de Angelis hned od průjezdu prvních kol začal pociťovat menší výkon motocyklu, což se projevilo nejenom na top-speedu, ale samozřejmě i na časech jednotlivých kol. Příčinu mechanici objevili až po závodě – do sání se dostal igelitový sáček, který Willy nabral v úvodu závodu.


Pád v posledním kole

V úvodním závodě nedělního dne Superstock 1000 bohužel Michal Drobný do cíle nedorazil. V průběhu jízdy se dokázal dostat postupně až na 24. místo, v posledním kole měl ale kontakt s jedním z jezdců a absolvoval nepříjemný pád. Jezdec naštěstí vyvázl z havárie bez zranění.


Patrik přepisuje dějiny!

To nejlepší nakonec! V posledním závodě nedělního programu Superstock 600 si jezdec týmu KL Intermoto Patrik Vostárek připsal životní úspěch. Po naprosto fantastickém startu z první řady dokázal projet cílem prvního kola na čele se slušným náskokem. Ve třetím okruhu se před něj dostal pozdější vítěz Brit Linfoot. Patrik pak už jen jistil druhé místo a mohl tak po závodě vystoupit na stupně vítězů. Je to zatím největší úspěch českého jezdce v superstockových kategoriích. Celý tým Patrikovi upřímně blahopřeje!

Informace o redaktorovi

Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist