Top Ten pro Patrika Vostárka

Patrik Vostárek, člen týmu Intermoto Czech, nastoupil na brněnském okruhu k dalšímu závodu Mistrovství Evropy Superstock 600.

Již samotná kvalifikace naznačila, že šance pražského jezdce na zisk dalších evropských bodů je veliká. Patrik během páteční 1. kvalifikační série dokázal získat umístění v elitní desítce, které si udržel i po sobotní části kvalifikace. Start z osmého místa tedy sliboval velkou šanci pro devítikolový závod. Bohužel chyba jednoho ze soupeřů při startovacím manévru, jehož letící motocykl dokonce lehce zavadil o Patrikovo zadní kolo, znamenala zastavení závodu a posléze jeho zkrácení na pouhých šest kol. Tento sprint znamenal, že o všem se rozhodne na startu a v prvním kole – kdo tyto dvě věci zvládne nejlépe, bude mezi nejlepšími. Všichni mladí jezdci si této skutečnosti byli vědomí a do první zatáčky doslova bezhlavě vletěli.
Patrik Vostárek
Po druhém startu jsem byl před první zatáčkou na osmém místě, pak nastal obrovský pres a já z ní vyjel ven čtrnáctý. Bylo dobré, že jsme vůbec všichni zůstali na kolech. Moje stoprocentní nasazení přerušil cílový prapor nenadále již po třinácti minutách! Tak dlouho totiž trval závod. Cíl mne zastihl na dvanáctém místě, ale po diskvalifikaci Šembery a Junoda jsem z Brna nakonec odjížděl jako desátý. Nyní s odstupem mohu říct že jsem spokojen s výkonem, o výsledku za nás dnes rozhodli jiní. Nakonec je to můj nejlepší výsledek kariéry.
Domácí závod tedy pro jezdce týmu Intermoto Czech znamenal desáté místo a zisk šesti evropských bodů. Na jeho kontě je nyní celkem 14 bodů, které jej řadí na 16. místo celkové klasifikace Mistrovství Evropy Superstock 600, jen pouhý jeden bod od elitní patnáctky.
Dalším závodem pro Patrika Vostárka bude již příští týden podnik na kultovním anglickém okruhu Brands Hatch, kde se kromě řádného závodu pojede i druhý, mimořádný závod, jenž bude náhradou za zrušený Silverstone, kde jezdce namísto na startovní čáru zahnaly přívaly vody do útrob kamiónů.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist