Testy na Phillip Islandu (2)

Továrna Yamaha ukončila na australském okruhu Phillip Island testování svého superbikového a supersportového týmu. Ohlasy a fotografie uvnitř článku.

Za dobrých klimatických podmínek a konečně bez přítomnosti silného větru, ukončily týmy Yamaha Motor Italy a Yamaha Motor Deutschland třídenní testování na okruhu Phillip Island v Austrálii.
Výborný čas dosáhl domácí Andrew Pitt, který zajel své nejrychlejší kolo s motocyklem Yamaha YZF R1 v čase 1:33,9. Velmi dobré také bylo zjištění, že je schopen stabilně držet časy na jedno kolo na hranici 1:35 minuty. Druhý jezdec italského týmu se také dokázal oproti předchozím dnům zlepšit. Noriyuki Haga tak končil testování s nejlepším časem 1:35,0.
V německém supersportovém týmu dnes testoval pouze Broc Parkes, jenž se zlepšil na solidních 1:37,6. Kevin Curtain vynechal dnešní testovací den z důvodu svého zranění ze včerejšího pádu a tak mu na jeho kontě zůstal jako nejlepší čas záznam z nedělního dne, kdy zajel čas 1:37,2.
Andrew Pitt
Od prvního dne až po poslední den jsme zde na Phillip Islandu udělali mnoho pokroku. S domněním úspěšného testování ve Valencii jsem sem přijel s pocitem, že jsem již trochu dále než jsem skutečně byl. Nakonec však vše klaplo. Jisté je, že když zlepšíme předem motocyklu, můžu jezdit ještě trochu rychleji. Ovšem i v těchto extrémně teplých podmínkách jsem byl schopný držet stabilní časy na nízkých 1:35, a to se závodní pneumatikou.
Noriyuki Haga
Dnes jsem se znovu dozvěděl o motocyklu něco více. Čtyřválec o 1000 ccm je samozřejmě velmi rychlý, ovšem já teprve zahájil na něm svou práci a tak se zatím pouze hodně učím. Zcela jistě je toto pro mne výzva. Motocykl má mnoho potenciálu, ale musíme ještě udělat několik změn, aby to bylo to pravé. Než zvítězím, musím ještě hodně testovat a vyvíjet motocykl. Jsem si však jistý, že to mohu dokázat. FOTOGRAFIE Z TESTOVÁNÍ NA OKRUHU PHILLIP ISLAND

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist