Testům v Misanu dominoval Checa

Dvoudenní testy superbiků na okruhu Misano Adriatico se skončily pod taktovkou vedoucího jezdce šampionátu Carlose Checy, který zajel jako první superbikový jezdec na tomto okruhu v historii čas pod 1.35. Jeho včerejší výkon na motocyklu Ducati obutém měkkými pneumatikami Pirelli má totiž hodnotu 1.34.8.

Po prvním dnu testování některých superbikových týmů a jezdců na okruhu Misano Adriatico, kdy dominoval časem 1'35"6 mistr světa Max Biaggi, patřil druhý den testů vedoucímu pilotovi šampionátu, Carlosu Checovi, jenž si zapsal čas 1'34"8. Ovšem za pozornost stojí především skutečnost, že španělský jezdec Ducati jezdil konstantní časy kolem 1'35".
Jako druhý za Checou skončil včera časově australský veterán Troy Corser (BMW) - ovšem se ztrátou celé jedné sekundy na Checu, když zajel čas 1'35"8. Ten vyhrál v  loni v Misanu Pole Position.

"Byl to dobrý test. Soutředili jsme se na nastavení podvozku a na elektroniku. Nyní máme pro závod v Misanu velmi dobré nastavení a zároveň jsme našli i několik zlepšení pro následující závod v Milleru. Dopoledne byly podmínky opravdu dobré a já jsem s kvalifikačními pneumatikami zajel hodně rychlé kolo. A odpoledne, i když už byla dráha pomalejší, tak jsem měl velmi dobrý rytmus. Jsem spokojený, neboť po Monze, která byla pro nás hodně těžkým závodem, jsme opět konkurence schopní", řekl po testech vedoucí jezdec šampionátu Carlos Checa.  

Ital Marco Melandri, aktuálně druhý jezdec mistrovství světa superbiků, testuje se svým týmem Yamaha a kolegou Eugenem Lavertym ve španělském Aragonu. Tým Castrol Honda pak se svými dvěma piloty Jonathanem Reou a Rubenem Xausem bude testovat přímo na okruhu Miller MotorSports Park v Utahu.

Testy WSBK - Misano, přehled časů po 2 dnech

Carlos Checa (SPA-Ducati) 1'34"8
Max Biaggi (ITA-Aprilia) 1.35.6
Troy Corser (AUS-BMW) 1'35"8
Leon Haslam (GBR-BMW) 1'36"1
Leon Camier (GBR-Aprilia) 1.36.3
Nori Haga (JAP-Aprilia) 1'37"0

Nejrychlejší kolo: 2010 Corser Troy BMW 1'35.001
Rekord Superpole: 2010 Corser Troy BMW 1'35.001 
Rekord v závodě: 2010 Crutchlow Cal Yamaha 1'36.546 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist