Test WSBK – V Portimau zůstává nejrychlejší Rea, překvapil Razgatlioglu

V pondělí pokračoval druhým dnem test týmů mistrovství světa superbiků. Na první pozici zůstává Jonathan Rea, výborně si vedl druhý Leon Camier a podobně si vedl třetí Alex Lowes. Český závodník Ondřej Ježek nemá v časomíře uveden čas ani počet odjetých kol. Pro většinu týmů teď začíná balení a přesun techniky do Austrálie.

Poslední druhý den testu na portugalském okruhu v Algarve byl znovu ve znamení jediného jezdce a tím byl Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team). Severní Ir nastavil 1'41,485 sekundy, což nikdo z jeho soupeřů nepřekonal. Nejblíž se dostal jezdec Hondy Leon Camier (Red Bull Honda World Superbike Team), jemuž se skutečně dařilo a čas 1'41,623 sekundy mluví za vše. Ve dvou desetinách na prvního je ještě třetí v pořadí Alex Lowes (Pata Yamaha Official WorldSBK Team).

Yamaha má druhou tovární motorku v Top5 díky Michaelu van der Markovi (Pata Yamaha Official WorldSBK Team), který ale jako první nepřekonal hranici minuty a dvaačtyřiceti sekund na kolo. V pondělí to měl sice s pádem, ale jinak velmi dobře zajel Toprak Razgatlioglu (Kawasaki Puccetti Racing), který je s časem 1'42,105 sekundy pátý v pořadí.

Druhý jezdec tovární Kawasaki Tom Sykes (Kawasaki Racing Team) je šestý nejrychlejší. Dvojice tovární Ducati Chaz Davies (Aruba.it Racing-Ducati SBK Team) a Marco Melandri (Aruba.it Racing-Ducati SBK Team) je na v pořadí osmé a deváté pozici. Do první desítky prorazil Eugene Laverty (Milwaukee Aprilia) a jezdec MV Agusty Jordi Torres (MV Agusta).

Český závodník Ondřej Ježek (Guandalini Racing) nemá na časomíře ani čas na kolo a není tam ani počet odjetých kol. Informace o jezdci z Brna doplníme.

Test WorldSBK 2018 – 2.den
Pondělí, 29.ledna 2018 – Portimao (POR)

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 1 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Bud přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist