Test WSBK Phillip Island – V testu zajel nejrychleji Rea

Úterý bylo druhým dnem oficiálního testu superbikových týmů WorldSBK. Den měl dvě části a obě ovládl úřadující světový šampion Jonathan Rea. Nyní je již vše připraveno na start nové sezony 2020, kterou už tento pátek odstartují na Phillip Islandu první volné tréninky.

První část úterního testu jezdci superbiků zahájili na mokrém povrchu a v jeho průběhu jich také celkem dost spadlo. Na zemi skončil Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team), Federico Caricasulo (GRT Yamaha WorldSBK Junior Team), Michael van der Mark (PATA YAMAHA WorldSBK Official Team), Alex Lowes (Kawasaki Racing Team) a Álvaro Bautista (Team HRC).

Nicméně byla to první část testu, která byla, alespoň pro prvních pět, také ta nejrychlejší z celého testovacího dne. Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team) nastavil maximum na 1'30,448 sekundy a byl v úterý nejrychlejším jezdcem. Velmi dobře si vedl Loris Baz (Ten Kate Racing Yamaha), který na první pozici ztratil jen 0,076 sekundy. Něco přes desetinu ztratil třetí Tom Sykes (BMW Motorrad WorldSBK Team).

Ve druhé části testu byl s časem 1'30,523 sekundy nejrychlejší Jonathan Rea. Druhé místo si udržel Loris Baz s tím, že na první pozici ztrácel 0,235 sekundy. Třetí v pořadí byl Leon Haslam (Team HRC), čtvrtý Scott Redding (ARUBA.IT Racing - Ducati), který to měl s pádem, a první pětici nejrychlejších uzavřel Tom Sykes.

Test WorldSBK - 2.den (celkově)
Úterý, 25.2.2020 - Phillip Island, Austrálie

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist