Test WSBK Phillip Island – První den byl nejrychlejší Turek Razgatlioglu

Superbikové týmy světové série MOTUL FIM Superbike World Championship testovaly první den na okruhu Phillip Island, kde již v pátek odstartují prvními tréninky úvodní podnik sezony v Austrálii. Nejrychlejším jezdcem první části byl jezdec BMW Tom Sykes, celkově je na špici výsledkové listiny jezdec tří ladiček Toprak Razgatlioglu. Test pokračuje v úterý druhým, závěrečným dnem.

První den oficiálního testu týmů WorldSBK měl celkem dvě části. Tu dopolední vyhrál Tom Sykes (BMW Motorrad WorldSBK Team), jemuž se jako jedinému povedlo dostat pod hranici minuty a jednatřiceti sekund, když nastavil maximum na kolo na hodnotu 1'30,938 sekundy. Tři desetiny ztrácel Michael van der Mark (Pata Yamaha WorldSBK Official Team) a necelé čtyři třetí Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha WorldSBK Official Team). První část byla hned třikrát zastavena červenými vlajkami a nakonec, kvůli čištění tratě od oleje, předčasně ukončena.

Ve druhé části, kterou místy ovlivnily přeháňky, zajel maximum 1'30,740 sekundy Toprak Razgatlioglu, který je první den také nejrychlejším jezdcem na dráze Phillip Islandu. Druhý Tom Sykes ztrácí jen 0,022 sekundy, takže na úvod hodně vyrovnané a pro Sykese s Razgatlioglem také velmi povzbudivé. Víc než spokojený může být rovněž třetí jezdec v pořadí, kterým je Loris Baz (Ten Kate Racing-Yamaha). Francouz ztratil na Turka z továrny tří ladiček jen 0,037 sekundy a to opravdu není moc.

Úřadující světový šampion Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team) je s kolem za 1'30,996 sekundy čtvrtý v pořadí. První pětici uzavírá jeho bývalý týmový kolega Leon Haslam (Team HRC), jemuž na prvního schází 0,456 sekundy. Do půl sekundy zajel také šestý Scott Redding (ARUBA.IT Racing – Ducati), který je zároveň poslední v jedné sekundě na prvního.

S pádem to měl Alex Lowes (Kawasaki Racing Team), který první den uzavřel jako devátý v pořadí, a šestnáctý Ital Federico Caricasulo (GRT Yamaha WorldSBK Junior Team). Poprvé testoval Takumi Takahashi (MIE Racing Althea Honda Team), ale měl technický problém, který ho donutil zastavit a odložit hořící Hondu mimo trať. Mezi zatáčkami tři a čtyři zůstal rozlitý olej, takže se pak už jen čistilo.

Test WorldSBK - 1.den (celkově)
Pondělí, 24.2.2020 - Phillip Island, Austrálie

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist