Test BMW: 36 stupňů Celsia a víc

Tovární tým BMW s jezdci Troyem Corserem a Leonem Haslamem ukončil třídenní testování na australském okruhu Eastern Creek, které provázelo - na rozdíl od evropského Portimaa - skvělé počasí.

Oba dva tovární piloti BMW Troy Corser a Leon Haslam odtestovali za velmi horkého počasí se svými motocykly BMW S 1000 RR celkem 1.453 kilometrů. Teplota vzduchu se pohybovala kolem 40 stupňů Celsia, teplota povrchu dráhy pak až 60 stupňů. Po dvou opravdu horkých dnech bylo třetí den už chladněji, tedy 28 stupňů.


Po absolvování těchto třídenních testů odcestoval tovární tým BMW Motorrad Motorsport dále na okruh Phillip Island, kde bude testovat 2. a 3. února. 

Jak je jistě většině našim čtenářům známo, tým BMW Motorrad Motorsport se nezúčastnil oficiálních testů v Portimau, neboť chtěl testovat co nejvíce na okruzích, kde není tak velký grip, což byl v minulé sezóně velký problém pilotů s motocykly BMW S 1000 RR. Z tohoto pohledu byly podmínky na okruhu  Eastern Creek optimální, neboť na základě vysokých teplot byla trať hodně klouzavá. Navíc zde byly podmínky daleko podobnější těm, které očekávají všechny jezdce při sezonní premiéře na Phillip Islandu, a ne ty, které byly v Portugalsku - zima a déšť. 


Australan Troy Corser zajel časem 1:29.5 minuty nový rekord okruhu, jeho týmový kolega Leon Haslam z Velké Británie zaznamenal čas 1:30.5. 

Oba dva piloti se zaměřili především na nastavení elektroniky, kontroly trakce a také jízdních vlastností. Důležité bylo i najít základní nastavení, které je za těchto vysokých teplot úplně jiné, než v evropské zimě.  

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist