Ten Kateho Hondy již s traction-control

Honda dala konečně zelenou kontrole trakce, první podobu tohoto zařízení, které tolik pomáhá Troy Baylissovi ovládnout letošní superbikový šampionát, zkoušeli jezdci týmu Winston Ten kate Honda při testech v Brně.

Tři dny tvrdé práce absolvoval na brněnském okruhu také tým Winston Ten Kate Honda. Hlavní cíl tohoto testování, byl pro holandský tým zaměřen na kontrolu trakce, která byla do motocyklu Honda CBR 1000RR nově nainstalovaná. Oba jezdci týmu, James Toseland i Karl Muggeridge, tento nový systém na strojích japonského výrobce, intenzivně vyzkoušeli, a i když si oba uvědomují, že na vývoji budou muset ještě hodně dlouho pracovat, byli se současným stavem velmi spokojeni.
Ronald Ten Kate – šéf týmu
Byly to pro nás dobré tři dny. Neobjevil se žádný větší problém, který by zpochybnil naší důvěru do závodu v Misanu. Chlapci skutečně pracovali pilně, odevzdali nám mnoho informací, které se budou hodit, až se sem vrátíme závodit. Kontrola trakce vypadá dobře. Samozřejmě není v nejideálnějším stavu, ale v budoucnu nám opravdu pomůže. Nyní čekáme na informace od Klaffiho týmu, který na trakci bude pracovat během několika dnů na okruhu Lausitzring. James i Karl dosáhli zajímavých časů. Jdeme správným směrem a doufám, že nám to vydrží i v Misanu.
James Toseland (244 kol – 2:01,7)
Tři dny práce se vydařily. Včera jsem zkoušel novou elektroniku, se kterou jsem si opravdu vyhrál. Zkoušel jsem také mnoho různých nastavení podvozku. Nakonec jsem se také pokusil soustředit na dobrý čas. Cítil jsem, že jezdím docela rychle, myslím proto, že to bylo pozitivní testování. Na nové elektronice pracoval také Karl. Až dáme dohromady všechny informace, pak teprve uvidíme výsledek.
Karl Muggeridge (228 kol – 2:01,2)
Byl to úspěšný test. Vyzkoušel jsem mnoho nastavení motocyklu. Nakonec jsem také vyzkoušel novou elektroniku. Vše se minutu co minutu zlepšovalo. Na konci dne již elektronika fungovala celkem dobře. Samozřejmě to je teprve první fáze vývoje a doufám, že brzy tento systém ještě zdokonalíme. Celkově to byl vydařený test, což mi dává velkou důvěru pro další závod v Misanu.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist