Ted mi to teprve jede

Na assenskem okruhu se dnes rozjeli piloti do dalsiho podniku letosniho mistrovstvi sveta superbiku. A jeden z nich, 30-ti lety Japonec Noriyuki Haga, by rad navazal na Brno a Brands Hatch.

U nas v Brne se z 18. mista na startovnim rostu probojoval az k vitezstvi ve druhe jizde. A v Anglii se mu tento husarsky kousek podaril znova, opet vyhral druhou jizdu.
“Nas motocykl R1 je nyni srovnatelny co se tyka rychlosti s Ducati a s Hondou. Potrebujeme jeste vylepsit par malickosti a budeme uplne vpredu. Na zacatku roku jsme dostali uplne novy a neznamy motocykl, s kterym jsme nemeli vubec zadne zkusenosti. A tak se ucime kazdy zavodni vikend pozitivni, ale i negativni veci o nasi R1”, rika vicemistr sveta z roku 2000.
“U Noriyukiho je spravny setup klicovou zalezitosti k uspechu, pak dokaze jet jako o zivot”, rika jeho manazer Toshi Araki. “V Assenu se da od Noriho ocekavat pokracovani uspesne serie, pokud se mu podari motocykl dobre nastavit”, pokracuje dale jeho privatni manazer.
Co se tyka prodlouzeni smlouvy, tak je nynejsi situace pro Hagu velmi prizniva. “Sice jsme jeste nevedli zadne konkretni rozhovory, ale vse vypada na to, ze by Haga mohl vysledky letosni sezony zurocit prave v roce 2006”, rika dale Araki o Hagovych vyhlidkach na pristi rok.
Na minulem zavode v Brands Hatch se velmi decentne objevil v paddocku reditel zavodniho oddeleni Yamahy, Masao Furusawa. A to z duvodu, aby si udelal obrazek o mistrovstvi sveta teto categorie. Ovsem, jestli to bude mit pozitivni vliv na vetsi podporu tovarny, to se nikdo neodvazil vyslovit.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist