Sylvain Guintoli je bohužel zraněn

Francouzský jezdec českého týmu Effenbert Liberty Sylvain Guintoli se v pondělí v Manchesteru podrobil několika rentgenovým a ultrazvukovým vyšetřením, která bohužel potvrdila předběžnou diagnózu zranění, tedy zlomeniny ruky a kotníku, se kterými tento francouzský pilot absolvoval celý závodní víkend ve Velké Británii.

Ačkoliv Guintoli po svém pádu v Austrálii absolvoval hned v pondělí vyšetření na specializované klinice v Melbourne - tedy ještě před svým odletem do Evropy - a později v dalších dvou nemocnicích ve Velké Británii, tak žádná zlomenina u něho nebyla doktory odhalena a byly konstatovány pouze rozsáhlé a bolestivé zhmožděniny.
Teprve, když v pátek na Doningtonu sedl Sylvain po měsíci na svou Ducatku, a po pouhých čtyřech absolvovaných kolech dojel s bolestivou grimasou do svého boxu, tak bylo všem v týmu jasné, že jde o něco vážnějšího. A podezření na to, že nejde pouze o pohmožděniny se tedy bohužel potvrdily ve zprávě, kterou sympatický Francouz poslal včera svému týmu Effenbert Liberty Racing a kde se píše: "Strávil jsem celé pondělí tím, že jsem se snažil zjistit, proč jsem měl během víkendu v Doningtonu tolik bolestí. Po několika dalších rentgenových a ultrazvukových vyšetřeních v nemocnici v Manchesteru zjistili lékaři, že: "Moje ruka je dvojnásobně zlomená, přičemž jedna z těchto zlomenin je dost vážného charakteru. Naštěstí se ale kosti nepohnuly, takže zlomeniny by se měly vyléčit sami bez dalšího chirurgického zákroku. Mám také zlomený kotník, který se tedy od Phillip Islandu příliš nezahojil. To znamená, že budu muset nosit nyní 10 dní ortézu a dopřát si tak odpočinek. Další vyšetření podstoupím po závodě v Assenu, a to by se mělo také rozhodnout, zda budu muset jít na operaci, či nikoliv. Rád bych poděkoval týmu za veškerou podporu během posledního závodního víkendu v Doningtonu a udělám vše pro to, abych se v plném zdraví vrátil co nejdříve na závodní dráhu"., tolik Sylvain Guintoli.
My samozřejmě přejeme francouzskému pilotovi českého superbikového týmu co nejrychlejší a hlavně úplné uzdravení po pádu, který ho potkal v první australské jízdě na Phillip Islandu. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist