Superbiky už brzy zahájí předsezonní testování

Testování týmů mistrovství světa produkčních motocyklů (WSBK) stejně jako týmů šampionátu prototypových motocyklů MotoGP není v této chvíli možné, protože od prvního prosince platí zákaz testování. Superbiková sezona začíná už v únoru, takže platnost zákazu testování jim vyprší jako prvním v polovině ledna 2014.

Program letošních zkoušek zahájí tovární tým Kawasaki Racing. Ten má s jezdci Tomem Sykesem a Lorisem Bazem dorazit na okruh v Almerii v polovině ledna a přesně den po skončení zákazu testování vyjet ve čtvrtek 16.ledna 2014 na závodní dráhu španělského okruhu, kde zůstanou až do soboty 18.ledna.
V termínu od 18. do 20.ledna proběhne test všech ostatních továrních týmů na okruhu v portugalském Portimau. Před prvním kolem sezony v Austrálii je třeba zapracovat na technickém kompletu, elektronice a především na pohonných jednotkách, protože motorů mají jezdci pro letošní sezonu pouze osm.
Oficiální dvoudenní test superbikového šampionátu je na programu ve dnech 17. a 18.února 2014 na australském okruhu Phillip Island. V pátek 21.února odstartují na jihu Austrálie jezdci a týmy WSBK přípravu na zahajovací podnik sezony 2014 prvními volnými tréninky.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist