Silverstone: Melandri jel na jistotu

Vzduch okolo Maxe Biaggiho je stále hustější, Marco Melandri je za ním o pouhých 10,5 bodů a to jel v Silverstone na jistotu.

S umístěními 7. a 8. zůstal sice Marco Melandri (I/BMW) v Silverstone za svým standartem z posledního období, když v předchozích čtyřech závodech třikrát vyhrál a jednou dojel druhý. Ovšem při dvou závodech na Silverstone za chaotických podmínek byl už dopředu dán jeden jediný cíl, projet dvakrát pod cílovou šachovnicí, což se jeho největšímu rivalovi v mistrovství světa Maxi Biaggimu (Aprilia) nepodařilo! Melandriho taktika tak vyšla: tovární pilot BMW ztrácí na první místo v šampionátu pouhopouhých 10,5 bodů.
"Dnes bylo podstatné dojet ve zdraví do cíle", potvrdil 29-letý jezdec a pokračoval: "Někteří jezdci, kteří nehrají v šampionátu podstatnou roli, totiž hodně riskovali a útočili. Proto nebyly tyto závody vůbec jednoduché. Já jsem ale spokojený, neboť odsud cestujeme bez velkých škod a s celkem dobrým bodovým ziskem".

Závodní ředitel BMW Andrea Dosoli byl sice rovněž spokojený, ale přece jen neopomenul zdůraznit jednu podstatnou záležitost: nevypočitatelné podmínky: "Jistě, můžeme být v celku spokojeni, vždyť jsme zvýšili náš bodový náskok na čele šampionátu hodnocení továren (BMW má nyní 316 bodů a vede před Aprilií - 302,5 a Ducati - 300 - pozn. Bosso). Kromě toho snížil Marco své bodové manko na Maxe Biaggiho", vypočítává Dosoli nedělní úspěchy, ale: "Raději bychom je získali ve férovém závodění za normálních závodních podmínek. Ty zdejší extrémní byly pro jezdce hodně nebezpečné".


Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist