Sedmé vítězství pro Toma Sykese

První závod v Laguně Seca nebyl pro jezdce superbikové kubatury vůbec snadný. Dvakrát byl totiž přerušen červenými vlajkami a jezdci tak museli absolvovat celkem tři starty než se probojovali až do cíle. V závěru mohl slavit vítězství Tom Sykes, pro něhož byl ještě do tohoto víkendu okruh v Monterey velkou neznámou.

V závěru závodu superbiků bojoval Tom Sykes o vítězství s Chazem Daviesem z BMW, který byl v Laguně hodně silný. V závěrečných dvou kolech britský jezdec tovární Kawasaki předvedl rozhodující útok, převzal vedení a závod zaslouženě vyhrál.

Sylvainu Guntolimu se po třetím startu už tolik nedařilo, skončil až pátý, což znamená, že Tom Sykes má v průběžném hodnocení šampionátu náskok dvaadvaceti bodů.
„Nebylo snadné třikrát startovat, ale nakonec to pro nás dobře dopadlo,“ uvedl vítěz prvního závodu v Laguně Seca Tom Sykes. „Sylvain Guintoli jezdil hodně dobře, ale když šlo v poslední fázi závodu do tuhého, měl tam trošku problémy. Společně jsme po třetím startu přijeli do první zatáčky, kde mezi námi došlo ke kontaktu, který mi posunul páčku brzdy z její normální polohy.“

„Bylo to trošku nepříjemné, ale vypořádal jsem se s tím. Myslím, že krátký závod víc vyhovoval našim soupeřům a kluci od BMW byli opravdu velmi silní. Hodně jsem na to tlačil, abych se jich přinejmenším udržel, ale nakonec nám to vyšlo a byl to dobrý závod,“
dodal Tom Sykes.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist