Sam Lowes má zlomenou klíční kost

Britský jezdec týmu Parkalgar Honda Sam Lowes, jeden ze trojice, která v úvodu na Phillip Islandu bojovala až do samého závěru o vítězství v závodě supersportů, si při spektakulárním highsideru v Assenu zlomil levou klíční kost.

Během závodu kubatury supersport havaroval britský jezdec Sam Lowes tak nešťastně, že si zlomil levou klíční kost a také si přivodil těžký otřes mozku. Tento britský šampion supersportů nahradil v týmu Parkalgar Honda manažéra Simona Buckmastera svého krajana Eugene Lavertyho, který odešel o level výš, tedy do superbikového šampionátu.
Brit Sam Lowes hned v první závodě na Phillip Islandu ukázal své jezdecké kvality, když až do cílové šachovnice bojoval o vítězství, od kterého ho nakonec dělilo pouhých 0.033 sekundy. Při druhém závodě na domácí trati v Doningtonu jezdil až do 11. kola na 3. místě, když potom musel odstoupit kvůli poruše spojky. A nyní v Assenu se Lowes držel na 2. místě, v 6. kole ale po highsideru upadl a závod byl přerušen vyvěšením červené vlajky... Jeho pád si můžete prohlédnout zde.

"Uděláme vše pro to, aby se Sam vrátil úplně zdravý nazpět na závodní dráhu. Doufejme, že to bude už v Monze. Je to velký talent a jeho čas určitě jednoho dne přijde", řekl týmový manažér Simon Buckmaster. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist