Roberto Rolfo oficiálně u Caracchiho

O vstupu italského jezdce Roberto Rolfa do světového šampionátu třídy Superbike jsme vás na těchto stránkách již informovali, včera však byla celá záležitost oficiálně potvrzená.

Ve čtvrtek 29. prosince 2005 byla podepsaná smlouva mezi Roberto Rolfem a superbikovým týmem Scuderia SC Caracchi. Po ročním působení s motocyklem Ducati Desmosedici GP4 v šampionátu MotoGP, bude italský jezdec pokračovat ve spolupráci s italskou továrnou i v roce 2006, když jeho novým materiálem bude stroj Ducati 999 F05, se kterým se poprvé seznámí při testech ve Valencii plánovaných na 6. - 8. ledna tohoto roku.
Stefano Caracchi - majitel týmu
Roberto je jedním z nejzajímavějších jezdců světové závodní arény, spojuje v sobě mládí a velkou zkušenost. Absolvoval kompletní sezónu MotoGP a tak má již dobré zkušenosti se čtyřtaktním motocyklem, i když je ovšem mezi stroji MotoGP a superbike velký rozdíl. Věřím, že Robby, který ve třídě 250 ccm patřil k nejlepším, může následovat stejný model jako Marco Melandri, který po krátké době učení patří k nejlepším v šampionátu. Musíme se na náš šampionát dívat v rámci našich možností, přesto jsem si jistý, že budeme schopni nabídnou Robertovi takovou podporu, která bude schopna ukázat jeho talent."

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist