Reitwagen BMW těsně před koncem!

Pokud nepřevede jistá skupina investorů peníze na účet superbikového týmu Reitwagen BMW v nejbližších dvou - třech dnech, tak tým s jezdci Andrewem Pittem a Rolandem Reschem nepojede už ani v Assenu.

Příští dny rozhodnou o dalším působení týmu Reitwagen BMW v mistrovství světa superbiků. Jinak je s tímto týmem v letošním účinkování v rámci WSBK konec. 


Doposud investoval rakouský tým přibližně 700.000 Euro do týmové infrastruktury, provozních nákladů na závody a do vývoje motocyklu. Tyto náklady platili sponzoři Soletti, Medrecord či Reitwagen – v praxi ovšem sponzorští partneři rakouského jezdce Rolanda Resche.

Ten hlavní přítok peněz měla dodat investorská skupina, kterou "zařídil" obchodní ředitel týmu Reitwagen Alfred Inzinger. Pokud vám vážení čtenáři připadá toto jméno povědomé a celá situace jen s jinými jezdci a v jiné kubatuře a s jiným sponzorem hodně podobná, tak se bohužel nemýlite (projekt MotoGP měl být před několika roky sponzorován firmou Power Horse - energetické nápoje, jezdit se mělo na Yamahách 500 ccm a jezdci měli tehdy také hodně zvučná jména - jako třeba Troy Corser). 

Ale nazpět k věci: Do poloviny března měly dojít peníze na konto, to se však nestalo. 


Pokud se tedy nestane zázrak v několika nejbližších dnech, tak jak Andrew Pitt, tak Roland Resch v Assenu nepojedou.

Závodní ředitel týmu Andreas Werth komentoval celou situaci zcela jasně: "Budeme jen tak dlouho závodit, dokud budou sponzoři platit. Nepotečou-li žádné peníze, je konec!"

Že situace není a nikdy nebyla dobrá, ukazují dva případy. Nejdříve měl jezdit za tento tým Makoto Tamada, ale tým mu nemohl nabídnout požadovanou gáži. A Andrew Pitt po Valencii řekl: "Jezdíme na samé hraně našich technických možností, nyní je na řadě tým, aby koupil potřebnou elektroniku, neboť naše motocykly jsou obyčejné seriové, které mají navíc jen závodní kapotáž...".

AKTUÁLNÍ SITUACE - ÚTERÝ 20. dubna v 10.30 hodin: Tým Reitwagen BMW bude v Assenu určitě chybět, o jeho dalších startech na dalších závodech WSBK ještě nepadlo rozhodnutí!!!

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist