První závodní víkend ve Valencii pro Ondru Ježka

Po zimní pauze plné zvyšování fyzické kondice, léčení a testů je tu konečně první ostrý „závodní“ víkend. Letošní premiéru si Gold Fren Team Erinac nachystal na první závod kategorie, ve které zatím slavil ve své krátké historii největší úspěchy – Mistrovství Evropy Superstock 600.

První závodní víkend ve Valencii

Po zimní pauze plné zvyšování fyzické kondice, léčení a testů je tu konečně první ostrý „závodní“ víkend. Letošní premiéru si Gold Fren Team Erinac nachystal na první závod kategorie, ve které zatím slavil ve své krátké historii největší úspěchy – Mistrovství Evropy Superstock 600. Dějištěm bude španělská Valencia a okruh Ricarda Torma. Bude to první ze čtyř letošních plánovaných závodů v této sérii, kterých se ale Ondra Ježek oproti loňsku zúčastní ne jako permanentní jezdec, ale jako jezdec na divokou kartu. V rámci oficiálních závodů se Ondra na této trati představil pouze jednou, a to v roce 2006, kdy po startu z 21. místa skončil v cíli na desáté příčce. Loni se kvůli svému zranění z Doningtonu závodu nezúčastnil. Další zkušenosti má ale s touto tratí ze zimních testování a nejčerstvější zážitek pak z loňského listopadu. To mu bylo umožněno vyzkoušet si jako třetímu českému jezdci speciál třídy MotoGP týmu Kawasaki Racing Team.


Ondra Ježek:
„Okruh Ricarda Torma patří k mým nejoblíbenějším. Byl jsem zde v minulosti už pětkrát, naposledy v listopadu na testování stroje Kawasaki MotoGP. Trať je velmi technická, hodně záleží na tom, jakou jezdec zvolí stopu. Velkou zvláštností okruhu je poslední táhlá levá zatáčka s horizontem. V loňském roce jsem tento závod musel kvůli zranění vynechat, o to více se těším na letošní rok.“



Dodejme pouze, že závod třídy Superstock 600 na trati dlouhé čtyři kilometry s devíti levými a pěti pravými zatáčkami se jede už v sobotu 5. dubna.

Informace o redaktorovi

Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist