První závod v Assenu König dokončil dvacátý

Ve výborném tempu odjel Oliver König první závod v nizozemském Assenu. Po posledním místě v kvalifikačním Superpole se dokázal dostat dopředu a po celou dobu byl v těžké konkurenci MS superbiků v kontaktu se soupeři. Nakonec dojel do cíle na 20. místě se ztrátou 52 vteřin na vítěze Alvára Bautistu. „Bylo to fajn, vůbec jsem neřešil technické záležitosti na motorce, soustředil se jen na sebe. A opravdu mě to bavilo. Těším se na zítřek,“ prohlásil český jezdec z týmu Orelac Racing Movisio. Také v neděli bude závod na Nova Sportu od 14:00, ještě předtím pojede v Superpole Race.

Jediný český účastník v mistrovství světa superbiků se těšil na vylepšení jeho motorky kawasaki. K tomu bohužel nedošlo, páteční a sobotní program absolvoval bez nového rámu. To však Königa nezlomilo. „Přestal jsem v hlavě řešit ty mechanické záležitosti, přijde mi to lepší, mám čistší hlavu. Navíc motorka tady v Nizozemsku celkem dobře funguje,“ vysvětil rodák z Prahy, kterému se však nepovedla kvalifikace. Hned ze začátku byl vystrčen z trati, poté zrychlil, ale kvůli chybám skončil na posledním místě se ztrátou skoro tří vteřin.

Zlepšení pak ukázal v sobotním závodě. Z pětadvacátého místa se dokázal posunout o tři místa dopředu. Od třetího kola se pak pohyboval na 21. příčce, v desátém kole překonal Malajce Syahrina a opět se posunul. „Trošku nám to pokazil Tom Sykes, který měl technický problém. Místo toho, aby jel na stranu, tak nás společně se Syahrinem zpomalil a skupinka před námi už byla pryč,“ popisoval situaci na trati König, který se už od třináctého kola držel za Syahrinem.

„Pomohlo mi, že jsem se zaměřil na fyzickou přípravu během pauzy a Hafizhovi jsem stačil. Potom mi trochu odešly pneumatiky, měli jsme trochu jinou směs než soupeř z Malajsie. Dvakrát jsme si vyměnili pozici, mrzí mě, že jsem nedojel do cíle před ním. Je to pro mě motivace pro neděli, už na tom makáme,“ vyhlásil König, který tak odjel závod v Nizozemsku na obdobné motorce jako v předchozích dvou víkendech.

„Líbilo se mi, jak Oliver celou dobu bojoval a předjel také Hafizhe, což byla velká radost. Určitě ho sobota psychicky zvedla a těším se na progres v neděli,“ byl spokojený Miloš Čihák, jezdcův manažer. Nedělní druhý závod v Nizozemsku odstartuje opět od 14:00.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist