Příští týden testují týmy WSBK v Jerezu

Jihošpanělský Jerez bude příští týden místem testování několika týmů mistrovství světa superbikových motocyklů. Seriál WSBK se připravuje na změnu pravidel, takže k testování potřebují využít spoustu času a právě v případě superbikového šampionátu letos došlo na změnu termínu zákazu testování. Ten je nyní v období od 21.prosince 2014 do 4.ledna 2015.

Po testu ve španělské Aragonii, kde začátkem týdne strávily dva dny tovární týmy Kawasaki a Ducati, budou obě stáje testovat také v Jerezu. V přípravě motocyklů 1199 Panigale R model 2015 bude pokračovat jezdecká sestava Davide Giugliano a Chaz Davies, kteří jsou s týmem již sehraní. Motocykl Ninja ZX-10R testují pravidelní jezdci Kawasaki Tom Sykes a nováček v týmu Jonathan Rea, který s týmem a motorkou získává první zkušenosti.
S Kawasaki týmu San Carlo Puccetti Racing pokračuje v přípravě na novou sezonu také turecký závodník třídy Supersport Kenan Sofuoglu, který začátkem týdne pracoval na srovnávacích testech dvou různých verzí motocyklu Ninja ZX-6R.

V Jerezu poprvé zahájí přípravu na nový ročník mistrovství světa jezdci týmu Pata Honda World Superbike Sylvain Guintoli a Michael van der Mark. Oba jsou v týmu noví, takže minimálně první den bude zcela jistě o tom získat nějakou jistotu v sedle motocyklu. Francouz Guintoli závodil s Aprilii a protože s ní také vyhrál titul, bude těžké získat stejně velkou jistotu v sedle nové motorky. To samé platí v případě VD Marka, který alespoň zůstává ve stejném týmu.
Tým Voltcom Crescent Suzuki také zahájí přípravu na novou sezonu příští týden v Jerezu a to ve složení s Alexem Lowesem a Randy De Punietem, který k týmu přišel potom, co byl rok testovacím jezdcem Suzuki MotoGP na plný úvazek. Je to jejich jediný test před prosincovým zákazem testování.

Protože tovární stáj Aprilie už v mistrovství světa nepokračuje, tovární podpoře italského výrobce se nyní těší tým Red Devils Roma s nímž do Jerezu přijede Leon Haslam, který už má smlouvu pro nadcházející ročník. Britský závodník bude testovat novou RSV4 RR společně s italským jezdcem Michelem Fabriziem, který věří, že pro rok 2015 získá místo v týmu.
Do Jerezu také dorazí Althea Racing s Nicolasem Terolem, který už testem ve Valencii zahájil novou kapitolu své závodní kariéry a na jihu Španělska bude v přípravě pokračovat. Společně s ním přijede Ital Matteo Baiocco, jenž s motocyklem Ducati 1199 Panigale R ve verzi 2015 pojede poprvé. V Jerezu mají v plánu testovat také jezdci týmů MV Agusta Reparto Corse a BMW Motorrad Italia.

Program testů v Jerezu:

24./25.listopadu 2014 - Kawasaki Racing Team – San Carlo Puccetti Racing – Pata Honda World Superbike – Voltcom Crescent Suzuki – Red Devils Roma – Althea Racing Team

26./28.listopadu 2014 - Ducati Superbike Team - MV Agusta Reparto Corse

27./28.listopadu 2014 - Kawasaki Racing Team – Pata Honda World Superbike – BMW Motorrad Italia – Voltcom Crescent Suzuki

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist