Při závodě SSP300 zemřel patnáctiletý Dean Berta Viňales

Motocyklový svět přišel o dalšího talentovaného jezdce. Při sobotním závodě třístovkových supersportů tři kola před cílem upadl Dean Berta Viňales, do nehody se následně zapletli další čtyři piloti. Na trati byly okamžitě vyvěšeny červené vlajky, následně pořadatelé oznámili zrušení sobotního programu. Později bylo potvrzeno, že patnáctiletý závodník na následky nehody zemřel.

Dean Berta Viñales jezdil v třístovkových supersportech prvním rokem. Závodil za Viñales Racing, jeho týmovým kolegou byl Kevin Sabatucci. Před vstupem do šampionátu WSBK jezdil dva roky v European Talent Cupu, kde skončil nejlépe na třináctém místě. Byl bratrancem Mavericka a Isaaca Viñalesových, se kterými pravidelně trénoval.

Patnáctiletý jezdec zemřel na následky nehody, která se stala během závodu SSP 300 v Jerezu. Při nájezdu do první zatáčky tři kola před cílem upadl. Co se dělo dál, kamery nezachytily. Jak však bylo oznámeno, do incidentu se zapletli další čtyři jezdci. Ti by měli být v pořádku.

O úmrtí Viñalese informoval krátce po druhé hodině Deniz Öncü, když na svůj Instagram napsal #RIP Dean Berta Viñales. Oficiální oznámení přišlo o hodinu později. Viñales byl po nehodě sanitkou odvezen do medical centra, kde lékaři bojovali o jeho život. Utrpěl těžká poranění v oblasti hlavy a hrudníku.

"S lítostí oznamujeme, že zemřel Dean Berta Viñales. WorldSBK rodina posílá jeho rodině, milovaným a týmu lásku. Tvoje osobnost, entusiasmus a nadšení nám budou velmi chybět," stojí na Twitteru WorldSBK.

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist