Pred poslednim zvonenim - Magny Cours

Nove korunovany mistr sveta superbiku Troy Bayliss pojede na francouzskem okruhu vubec poprve, ovsem zisk sveho druheho titulu mistra sveta by chtel Australan oslavit po svem, nebot jak sam rekl, ukazat divakum ve Francii dva pekne zavody. A k tomu nekolik zajimavosti, hlavne co se tyka sezony superbiku 2007.

Jeho mlady tymovy kolega Lorenzo Lanzi (zatim celkove 8.), ktery vloni na Magny Cours dokonce jednu jizdu vyhral, ma posledni sanci, zajistit si tovarni misto ve staji Xerox Ducati i na pristi rok. Ale nebude to mit lehke, na dvere tovarniho tymu klepou zvucna jmena!
Jen dva body deli Brita Jamese Toselanda (Honda) na druhe pricke od tretiho Japonce Noricka Hagy (Yamaha). Ci-li duel Yamaha kontra Honda. Nesmime ale zapomenout, ze Brazilec Alex Barros - ma dokonce udajnou nabidku od Gresiniho do MotoGP, pokud by odesel Melandri k Ducati misto Gibernaua - a pokud zustane ve WSBK, tak by chtel jezdit prave u Toselandova soucasneho tymu, tedy Winston Ten Kate, se konecne dockal o minulem vikendu prvniho vitezstvi a naproti tomu Andrew Pitt (Yamaha) je v tabulce na celkove vynikajicim ctvrtem miste, coz by pred sezonou zrejme cekal malokdo.
Zrejme posledni zavod ve svetovych superbicich pojede na "domaci" pude popularni Japonec Norick Abe. Proslycha se, ze bud bude testovacim jezdcem, nebo ukonci svou karieru uplne. Coz by v obou pripadech byla velka skoda. Naproti tomu by se snad v superbicich mel pristi rok objevit byvaly mistr sveta teto serie, American Colin Edwards. To je prani managera Yamahy Lina Jarvise, navic kdy se stale casteji dostava u tovarniho tymu Yamahy MotoGP na pretres jmeno Shinya Nakano!
Po vice nez 250 startech ve svetovych superbicich se ve Francii rozlouci s karierou popularni Ital Pierfrancesco Chili. Udajne je u Suzuki uz rozhodnuto. Tovarni tym budou na rok 2007 tvorit Ital Max Biaggi a Japonec Yukio Kagayama. Ex-mistr sveta Troy Corser muze zustat, ale mel by jezdit spolecne s Nemcem Maxem Neukirchnerem v satelitnim tymu "Engineering", pokud tuto roli Troy Corser prevezme, nebot jine tovarni a prestizni tymy uz maji na pristi rok jasno a Corserovi hodne dlouho trvalo, nez zjistil, ze musi Biaggimu uvolnit misto. Jak Spanel Fonsi Nieto, tak Francouz Regis Laconi podepsali s dosavadnim tymem PSG-1-Kawasaki smlouvu na pristi rok, zatimco zkuseny Chris Walker musi odejit.
Podari se Sebastiénovi Charpentierovi (Winston Ten Kate Honda) na domaci pude zazrak? Ma ztratu 18 bodu na Curtaina (Germany Yamaha) a muze sice pocitat se stejnou "nezistnou" pomoci jako v Imole od sveho tymoveho kolegy Kenana Sofuogla, ale ...Mlady Turek ma totiz nabidku z MotoGP od Pramac d´Antin Ducati a uz vubec neni jasne, kam a do ktere tridy odejde Karl Muggeridge?

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist