Poslední závod WSBK zrušen

S definitivní platností byl zrušen poslední závod této sezóny World Superbike, který byl plánovaný do Jihoafrické republiky.

Mistrovství světa superbike doznalo s konečnou platností významnou úpravu svého letošního kalendáře. Na přání promotéra šampionátu FG Sport bylo zrušené poslední kolo superbikové série, které se mělo konat ve dnech 20. – 22. října 2006 v Jihoafrické republice. Šampionát WSBK tak bude končit stejně jako vloni ve francouzském Magny-Cours, kde se pojede ve dnech 6. – 8. října 2006.
Po zařazení do kalendáře WSBK 2006 se dlouho spekulovalo o místě pořádání jihoafrického závodu, nahlas se hovořilo o okruhu Kyalami, nicméně skloňovalo se také jméno moderního Welkomu. Nyní je tedy tento rébus zodpovězen.
Zařazení tohoto závodu na konec sezóny bylo velmi nešťastné řešení a ze všech soukromých týmů se ozývaly hlasy s přáním necestovat na druhý konec rozsáhlého afrického kontinentu. Nakonec se tedy letos do Afriky cestovat nebude, nicméně v blízké budoucnosti není nereálná možnost opětovného zařazení závodu v této teplé krajině. Pro jeho schválení by však měl být nalezen příhodnější termín, tedy termín v první polovině sezóny.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist