Po testech panuje u Suzuki dobrá nálada

Superbiková stáj Voltcom Crescent Suzuki v pondělí ukončila plánovaný program privátních zkoušek, který zahájili dvoudenním testem ve španělské Almerii a dokončili dalším dvoudenním testem v Portimau. Alexi Lowesovi a Eugene Lavertymu se podařilo splnit všechny body programu a test ukončit nejlepšími časy.

Tým Suzuku testoval na okruhu Algarve v Portimau od neděle do pondělí a během těchto dvou dnů najel Alex Lowes celkem 165 kol. Britský závodník pracuje na své adaptaci novým podmínkám skutečně velmi tvrdě a tento přístup přináší výsledky. V pondělí zajel kolo za 1´42,5 sekundy, což byl nejrychlejší čas portugalského privátního testu superbiků.

„Test byl vážně dobrý,“ poznamenal v pondělí odpoledne Alex Lowes. „Co se týče motorky, pořád se hodně učím a zároveň to pro mě byla úplně nová dráha, takže bylo příjemné mít možnost tuto dráhu poznat a přitom být stále rychlý!“
„Dnes (pondělí) jsme absolvovali delší výjezd, a zatímco časy byly stále dobré, nejdůležitější bylo, že jsem získal potřebnou jistotu. Získali jsme také spoustu informací o motorce a zároveň to bylo užitečné i pro mě, protože jsem nejel simulaci závodu od posledního podniku seriálu britských superbiků BSB.“


Druhý jezdec superbikové sezony 2013 Eugne Laverty je stejně jako jeho týmový kolega u Suzuki nováčkem, ale na rozdíl od Lowese není nováčkem v mistrovství světa superbiků. V Portugalsku si Laverty zajel celkem 133 kol okruhu Algarve s druhým nejrychlejším časem (neoficiálním) 1´42,6 sekundy.

„Portugalský test byl zatím ze všech nejlepší. Včera (neděle) jsme měli možnost zajet několik kol na mokrém povrchu, což nám umožnilo o něco víc poznat chování motorky a pak jsme byli na suché dráze skutečně velmi rychlí, což jen ukazuje na skvěle odvedenou práci na elektronice, což bylo důležité a tato práce teď sklízí zasloužené ovoce,“ řekl Eugene Laverty.
„Myslím, že jsme s Alexem pár lidí překvapili, ale je to správná odměna pro tým, protože v posledních pár měsících neúnavně pracovali a to zejména od testu v Jerezu,“ pokračoval Laverty a závěrem dodal: „Práci, kterou zvládli za šest týdnů, by většina týmů pravděpodobně nezvládla ani za šest měsíců! Na GSX-R se cítím dobře a už se těším na Phillip Island.“

Z Portugalsky tým Voltcom Crescent Suzuki zamířil zpět na základnu do Velké Británie, kde podrobí získaná data důkladné analýze. Všichni se nyní budou intenzivně připravovat na první oficiální test roku na Phillip Islandu, po kterém následuje zahajovací podnik sezony v Austrálii.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist