Po skončení sezony VD Mark odejde od Yamahy

V úterý Yamaha oficiálně potvrdila odchod Michaela van der Marka, který tak u tří ladiček letos pojede poslední sezonu v MS superbiků. Nizozemec přišel k třem ladičkám v roce 2017 a ihned patřil mezi jejich klíčové hráče. Co vedlo VD Marka k odchodu je zatím s otazníkem, protože dosud nikdo nepotvrdil podpis smlouvy s vítězem osmihodinovky v Suzuce

Potom, co loni od Yamahy odešel Alex Lowes, který je nyní jezdcem tovární Kawasaki, a po úvodním australském kole také lídrem průběžného hodnocení WorldSBK, opouští tovární tým tří ladiček další zkušený jezdec, kterým je Michael VD Mark. Holanďan má letos v boxech nového kolegu Topraka Razgatliogla, do něhož teď bude Yamaha vkládat velké naděje.

V oficiálním prohlášení Yamahy se píše, že VD Mark zvolil pro rok 2021 novou výzvu. Co přesně se skrývá za zmiňovanou novou výzvou je momentálně těžké odhadnout, ale je docela možné, že Holanďan přestoupí k továrnímu týmu BMW. To by ovšem znamenalo, že někdo z dvojice Tom Sykes a Eugene Laverty půjde z kola ven.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist