Ohlasy po letošním posledním superbikovém závodě

Sezóna WSBK skončila. Mistrem světa se stal Jonathan Rea, který v Kataru dokázal vyhrát všechny tři závody. V neděli se dvakrát představil na pódiu také Álvaro Bautista, jenž si nejdříve vybojoval druhé a posléze třetí místo. Na stupních vítězů tuto dvojici po prvním závodě doplnil Alex Lowes, po druhém pak Chaz Davies.

WSBK 2019 - 2. a 3. závod/Losail (Katar)

1./1. Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team) - MS 1. místo … 663 bodů (mistr světa)

„Sedmnáct vyhraných závodů a hned dvakrát tři vítězné závody během jednoho víkendu - v Doningtonu a tady - to je mimořádné, opravdu výjimečné. Mám obrovskou radost a cítím se spokojený, protože abych byl upřímný, nečekali jsme, že bychom mohli na začátku roku jezdit tak špatně. Uprostřed sezóny mi bylo jasné, že musíme do posledních dvou závodních víkendů vejít s náskokem v šampionátu. Jsem spokojený také s naší motorkou, povedlo se nám v dnešních závodech dokázat, že i k vítězství na okruzích s dlouhými rovinkami potřebujete něco více, než rychlý stroj. A také jsem strašně pyšný na celý tým. Během víkendu jsme několikrát změnili základní nastavení, ani byste mi nevěřili, kdybych vám prozradil, co všechno. Motorku jsme celou překopali, vždy jsme u ní našli nějaká pozitiva i negativa.“

2./3. Álvaro Bautista (ARUBA.IT Racing – Ducati SBK Team) – MS 2. místo … 498 bodů (- 165)

Dnešek dopadl pozitivně. Po ranním Warm-Upu jsme se před závodem Superpole rozhodli vrátit se k pátečnímu nastavení. Okamžitě jsem se začal na motorce cítil lépe a to, že se nám podařilo dojet na druhém místě, nám pomohlo na startu druhého závodu. V jeho začátku jsem s Jonathanem bojoval o vedení, v druhé polovině závodu jsem ale bohužel začal ztrácet grip zadní pneumatiky a měl jsem problémy s bržděním. S Chazem už jsem nemohl nic dělat. Když se to ale vezme kolem a kolem, jsem šťastný. Je vždy krásné dokončit sezónu na pódiu. Rád bych poděkoval Arubě a celému týmu Ducati za fantastickou práci, kterou letos odváděli. Bohužel jsme ji nezakončili tak, jak jsme doufali, můj první rok v Superbicích se mi v tomto týmu líbil. Kluci v něm mají hodně zkušeností a hodně mi pomáhali. Všem děkuji. Přeji vám do příštího roku jen to nejlepší.

3./4. Alex Lowes (Pata Yamaha WorldSBK Team) – MS 3. místo … 341 bodů (- 322)

„Myslím, že jsme Katarem celou sezónu zakončili dobře. Když odhlédnu od špatného víkendu v Jerezu a pádu z prvního místa v Misanu, skončil jsem pokaždé mezi šesti nejlepšími. Našim cílem letos bylo skončit mezi nejlepšími třemi v šampionátu. Každý by se rád stal šampionem, aby se tak stalo, musíte být lepší než předchozí rok, neustále se učit a posouvat se vpřed. A tento rok jsem určitě udělal krok kupředu. Konec sezóny je trochu hořkosladký, protože opouštím tým, ve kterém vládne skvělá atmosféra, se kterým dobře vycházím, a cítím se v něm jako doma. Je trochu zvláštní odcházet jak od Crescent, tak od Yamahy, těším se však na nové výzvy, které mi připraví příští sezóna. Dnešní večer jsi však maximálně užiju, a to se všemi, kteří pro mě celý rok tak tvrdě dřeli a pomáhali mi dosáhnout mého cíle.“

5./2. Chaz Davies (ARUBA.IT Racing – Ducati SBK Team) – MS 6. místo … 294 bodů (- 369)

„Můj závěr sezóny je silný, jsem šťastný, že jsem opět skončil na pódiu. Po špatném startu jsem měl i tak pocit, že bych dneska mohl předvést dobrý závod. Bylo zábavné s ostatními na jeho začátku bojovat. Během závodu jsem se dostal do dobrého tempa a začal dohánět kluky vepředu. Poté, co jsem předjel Álvara, jsem se vydal na stíhací jízdu za Jonnnym. Vše bylo celkem snadné až do chvíle, co jsem na to trochu zatlačil a začal jsem mít potíže s přední pneumatikou. Celkově vzato jsem rád, jak jsme rok 2019 zakončili, a nemůže se dočkat toho dalšího."

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist